Розділи
Матеріали

Ідеально для пиріжків: рецепт швидкого бездріжджового тіста на кефірі

Оксана Ханас
Фото: svetik_rezepte/instagram

Начинку для таких пиріжків можна брати на свій смак.

Повітряне, м'яке бездріжджове тісто на кефірі та будь-яка начинка — головні складові швидких і смачних пиріжків. Для тих, хто не любить багато часу проводити на кухні, цей рецепт від Світлани Бауер стане справжньою паличкою-виручалочкою.

Швидке бездріжджове тісто на кефірі

Інгредієнти:

  • кефір (чим жирніший тим краще) — 400 мл;
  • гаряча вода — 50 мл;
  • цукор — 1 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • рослинна олія — 3 ст. л;
  • борошно — 650-700 г;
  • розпушувач — 1 ст. л.

Для начинки:

  • відварений рис — 200 г;
  • зелена цибуля — пучок;
  • курячі яйця відварені — 5 шт.

Спосіб приготування:

Кефір змішати з гарячою водою, додати сіль, цукор, рослинну олію, ввести просіяне борошно і замісити тісто, яке злегка липне до рук. Дати йому трохи відпочити.

Зелену цибулю обсмажити на вершковому маслі, з'єднати з відвареним рисом і відвареними яйцями, порізаними кубиком або натертими на тертку.

Сформувати пиріжки й обсмажити їх із двох боків до рум'яності.

Читайте також:

Мінімум продуктів: рецепт лінивих пиріжків за 5 хвилин

Швидкі пиріжки з куркою: покроковий рецепт

Старовинна страва з історією: як приготувати пиріжки книші з картоплею