Розділи
Матеріали

Пиріжки з яблуками: рецепт справжньої осінньої випічки

Оксана Ханас
Фото: anny.cooking

Пиріжки виходять м'якими, ароматними і дуже смачними.

М'які пиріжки з дріжджового тіста з яблучною начинкою — справжнісінька осіння випічка. Ароматні, смачні та солодкі вони прикрасять навіть найпохмуріший день. Своїм рецептом таких пиріжків поділилася кулінарна блогерка anny.cooking.

Пиріжки з яблуками

Інгредієнти (на 12-16 пиріжків):

Для начинки:

  • яблука — 1 кг;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • сік 1/3 лимона;
  • кориця — 1 ч. л.

Для тіста:

  • борошно — 500 г;
  • цукор — 80 гр;
  • сіль — 1/4 ч. л;
  • сухі дріжджі — 2 ч. л (приблизно 8 г);
  • молоко — 250 мл;
  • яйце — 1 шт;
  • розтоплене масло — 50 г.
  • 1 жовток і 1 ст. л. молока — для змащування.

Спосіб приготування:

Яблука почистити і нарізати кубиками, додати лимонний сік, цукор, корицю і тушкувати на сковороді на великому вогні 10 хвилин. Остудити.

Для тіста в одній мисці змішати всі сухі інгредієнти, в іншій — молоко, яйце і розтоплене масло. Потім усе змішати, замісити тісто, яке не липне до рук. Процес вимішування займе приблизно 8 хвилин. Готове тісто залишити на годину, щоб воно піднялося.

Потім тісто обім'яти і розділити на 12-16 частин. Кожну частину скачати в кульку і залишити під плівкою на 10 хвилин.

Кожну кульку розкачати, викласти начинку і міцно защипнути краї пиріжків, як показано на відео.

Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом, і залишити на 30-40 хвилин, щоб вони підійшли.

Жовток змішати з молоком і цією сумішшю змастити всі пиріжки.

Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 25 хвилин.

Читайте також:

Булочки з сиром: простий рецепт смачної випічки

Виходять м'які та ніжні: рецепт тіста для пиріжків на гарячому молоці

Мінімум продуктів: рецепт лінивих пиріжків за 5 хвилин