Розділи
Матеріали

Смачно і красиво: рецепт салату із запеченими овочами

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Салат виходить дуже смачним і готується досить просто.

Легкий салат із запеченими овочами, до того ж ще й гарно оформлений, — найкраще, що можна запропонувати, щоб вгамувати голод і підняти настрій. Своїм рецептом цієї страви поділилася авторка кулінарного блогу "Смачні рецепти щодня".

Салат із запеченими овочами

Інгредієнти на 4 порції:

  • листя салату — 1 пучок;
  • баклажани — 2 шт;
  • перець — 2 шт;
  • помідори — 3-4 шт;
  • крем-сир;
  • спеції: сіль, перець, прованські трави — за смаком;
  • оливкова олія, бальзамік.

Спосіб приготування:

Баклажани і перець помити, викласти на решітку і запекти в розігрітій до 200 градусів духовці, періодично перевертаючи, до готовності. Шкірка у перців має бути немов припеченою і легко відходити.

Коли овочі охолонуть, почистити їх від шкірки, у перцю витягнути серединку, обрізати хвостики і порізати на смужки. Листя салату помити, просушити і порвати довільними шматочками. Помідори залити крутим окропом на кілька секунд і зняти шкірку.

На дно тарілки викласти спочатку порване листя салату, далі — порізані овочі. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією і бальзаміком, а зверху ложкою викласти шматочки крем-сиру, як показано на відео.

Читайте також:

"Сніговий краб": рецепт дуже швидкого і смачного салату

Найсмачніша заправка для салату: рецепт від шеф-кухаря

Напрочуд свіжий і смачний: рецепт східного салату з червоної капусти