Якщо ви любите готувати бургери, то ці солодкуваті та пікантні огірочки ідеально відтінять смак м'яса.
Такі огірки в книжках рецептів і блогах так і називаються: "огірки для бургерів". Там багато інгредієнтів, і такі огірочки чудово підходять для бургерів. Саме цей смак ви відчуваєте, коли їсте бургери з "Макдональдса". Фокус розповість, як їх приготувати.
Огірочки для бургерів
Інгредієнти:
- огірки — 3 кг;
- вісім цибулин;
- сіль — 9 ст. л;
- яблучний оцет — 4 склянки;
- цукор — 4 склянки;
- насіння гірчиці — 4 ст. л.;
- куркума — 1 ст. л.;
- чорний перець горошком — 2 ст. л.;
- чорний духмяний перець — 1 ст. л.
Огірки наріжте кільцями, але не надто тонкими. Наріжте цибулю, кільцями або півкільцями, як більше подобається. Додайте сіль, перемішайте і залиште на 2 години.
Через кілька годин злийте сік і помийте скибочки огірків чистою водою. Влийте в каструлю оцет, додайте цукор, зерна гірчиці, куркуму і перець.
Поставте на вогонь. Коли оцет закипить і цукор розчиниться, покладіть огірки разом із цибулею і варіть приблизно п'ять хвилин. Щойно маринад закипить і огірки змінять колір, вимикайте вогонь. Розкладіть огірки по стерилізованих банках.
Читайте також:
Смажені огірки: рецепт незвичайної пікантної закуски
Чудова закуска з пікантним смаком: рецепт малосольних огірків з яблуками
Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках