Розділи
Матеріали

Курячі гнізда: рецепт смачної страви до гарніру або на закуску

Оксана Ханас
Фото: zefirka_recipes

Курячі гнізда можна подавати як із гарніром, так і як самостійну страву.

Продовжуючи тему страв із курки, не можемо обійти стороною рецепт кулінарної блогерки Юлії, яка розповіла, як приготувати дуже смачні курячі гнізда з грибами. Вони мають неймовірний вигляд на святковому столі як закуска і виходять дуже смачними. Нічого складного в їх приготуванні немає.

Курячі гнізда з грибами

  • куряче філе – 1 пачка;
  • яйце – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • гриби – 200 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сметана – 3 ст. л;
  • зелень;
  • панірувальні сухарі – 50 г;
  • спеції (перець, сіль, для курки, сушений часник);
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Філе перебити блендером. На рослинній олії підсмажити цибулю та моркву до м'якості. До фаршу додати овочі, панірувальні сухарі, приправу до курки, сіль і перець. Обов'язково додати улюблену зелень і столову ложку сметани. Добре перемішати і сформувати вологими руками шість кульок. Викласти їх на пергамент, ложкою зробити заглиблення.

Для начинки обсмажити гриби до готовності, посолити і додати сухий часник.

У кожне гніздо викладаємо трохи сметани, гриби, а зверху посипати твердим сиром.

Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 35 хвилин.

Читайте також:

Курячі крильця в рукаві: рецепт простої та апетитної страви на вечерю

Курячі котлети в томатному соусі: рецепт смачної добавки до будь-якого гарніру

Котлети в духовці: покроковий рецепт смачної страви