Розділи
Матеріали

Пончики з шоколадною начинкою: простий рецепт приготування

Оксана Ханас
Фото: svetik_rezepte/instagram

Готові пончики краще подавати теплими, щоб шоколадна начинка всередині була м'якою і тягучою.

Пончики з шоколадною начинкою всередині — десерт, який однаково сподобається як дітям, так і дорослим. Теплі й ароматні, вони чудово підійдуть до чаювання і як частування для гостей. Своїм перевіреним рецептом таких пончиків поділилася кулінарна блогерка Світлана Бауер.

Пончики з шоколадною начинкою

Інгредієнти:

  • молоко (тепле) — 200 мл;
  • сухі дріжджі — 7 г;
  • цукор — 30 г;
  • ванільний цукор — 16 г;
  • вершкове масло (розм'якшене) — 35 г;
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 400 г;
  • сіль — щіпка;
  • шоколадна паста — 200 г;
  • рослинна олія для смаження;
  • цукор або цукрова пудра для обвалювання готових пончиків.

Спосіб приготування:

У велику миску влити тепле молоко і додати одразу всі інгредієнти: сухі дріжджі, цукор, ванільний цукор, яйце і дрібку солі. Перемішати.

Поступово ввести просіяне борошно, додати розм'якшене вершкове масло або маргарин і замісити м'яке, еластичне тісто, яке злегка липне до рук. Тісто поставити в тепле місце на вистоювання на 2 години.

Після того як тісто підніметься, розділити його на вісім рівних частин. Кожну частину розкачати в корж, покласти в центр шоколадну пасту. Защипнути добре краї, щоб начинка не витікала під час смаження, і залишити підходити на 30 хвилин.

Обсмажити пампухи на рослинній олії з обох боків до золотистого кольору. Викласти їх на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Ще теплими обваляти їх у цукрі або цукровій пудрі.

Подавати пончики краще теплими, щоб шоколадна начинка була м'якою і тягучою.

Читайте також:

Пончики з печінкою та рисом: покроковий рецепт

Швидко, смачно і красиво: як приготувати суші-пончики (відео)

Ніжні та смачні пончики без смаження: рецепт приготування