Розділи
Матеріали

Справжня класика на вашому столі: рецепт австралійського м'ясного пирога

Дар'я Бережна
Фото: Instagram cosanzenele.gatesc | Австралійський м'ясний пиріг

Цей пиріг схожий на ті, що готують у Великій Британії. І особливого смаку йому надає кетчуп і вустерширський соус.

Ситні м'ясні пироги — це класика англійської кухні, яку з собою в Австралію привезли колонізатори та емігранти. Нині такий пиріг вміє готувати (або знає, де купити) кожен австралієць, а отже, і нам варто його спробувати. Рецептом поділилися на сайті Recipe Tin Eats.

Також такий пиріг готують із тушкованою яловичиною. Її довго тушкують із вустерширським соусом і приправами, а потім остуджують і додають як начинку в пиріг. Також можна використовувати пісочне тісто, це в рецепті допускається. Можна приготувати не один великий пиріг, а багато маленьких, розподіливши тісто і начинку по формах для кексів.

Австралійський м'ясний пиріг

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 1 кг;
  • листкове тісто — 800 г;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • одна цибулина;
  • яловичий бульйон — 100 мл;
  • кетчуп — 50 г;
  • вустерширський соус — 2 ч. л.;
  • орегано — ½ ч. л.;
  • дрібка меленого мускатного горіха;
  • мелений чорний перець, сіль.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте разом із фаршем на рослинній олії. Додайте бульйон і кетчуп та перемішайте. Після додайте вустерширський соус, перець, орегано та мускатний горіх. Обсмажуйте 15 хвилин.

Змішайте до однорідності борошно з 25 мл води і вмішайте все в м'ясну суміш. Остудіть начинку.

Змастіть листи тіста і форму олією та яйцем, викладіть у форму з тістом м'ясну начинку. Накрийте другою половиною тіста і поставте в духовку розігріту до 220 градусів на 15 хвилин. Потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 25 хвилин.

Читайте також:

Заливні пироги: два способи приготувати просту випічку з начинкою

Картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою: ідеальний рецепт для осені

Американський гарбузовий пиріг із корицею: рецепт смачного сезонного десерту