Розділи
Матеріали

Маринована капуста за 24 години: рецепт швидкої та смачної страви

Оксана Ханас

Усього за 24 години ви отримаєте соковиту і хрустку капусту, яка надовго не затримається на столі.

Маринована капуста в зимовий час — справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Вона є інгредієнтом для салатів, а також використовується як закуска на столі. Як її приготувати всього за добу, розповіла і показала кулінарна блогерка Крістін Азізян.

Маринована капуста за 24 години

Інгредієнти.

  • капуста — 1,5 кг чистої ваги;
  • морква велика — 2 шт;
  • часник — 2–4 зубчики.

Для маринаду:

  • вода — 1 літр;
  • сіль — 2 ст. л;
  • цукор — 100–150 г (4 ст. л без гірки);
  • рослинна олія — 100 г;
  • чорний перець горошком — 10–15 шт;
  • лавровий лист — 3–4 шт;
  • оцет 9% — 100–150 мл.

Спосіб приготування:

Капусту нашаткувати соломкою, моркву протерти на великій або корейській тертці, часник порізати тонкими слайсами. Перемішати і щільно укласти в банку. Усе поміщається у дві 1,5-літрові або в одну трилітрову банку.

Для маринаду у воду додати сіль, цукор, олію та спеції. Довести до кипіння, зняти з вогню і додати оцет.

Залити маринадом капусту, прикрити кришкою, дати охолонути і відправити в холодильник на добу.

Читайте також:

Деруни з квашеною капустою: рецепт оригінальної страви

Теплий салат зі смажених грибів із цвітною капустою

Простий і ситний: як приготувати смачний пиріг із капустою