Уникайте напоїв із сиропами. Чай з медом – це десерт після їжі, а не натще. Якщо кава з молоком, то з жирнии, цільним або з вершками
Їжте у правильному порядку. Оскільки коректний порядок їжі допомагає оптимізувати і знизити цукор у крові. Адже надлишок глюкози небезпечний для судин, нейронів, шкіри, формених елементів крові, сітківки ока і навіть може ускладнити перебіг бактеріальних інфекцій.
Перше: овочі та зелень.
Друге: білок та жири.
Третє: крохмаль (білий рис, паста, хліб, каші) та цукор (десерти, включаючи фрукти, якщо шлунково-кишковий тракт здоровий).
Помірні та контрольовані піки глюкози та інсуліну це:
контроль бажання перекушування через кілька годин після їжі;
менше голоду перед наступною їжею;
зниження запальних процесів (включаючи акне, висипи, дерматити);
більш стабільні рівні енергії протягом дня;
Контроль здорової маси тіла.
Ну і ще:⠀
Солоні сніданки краще за солодкі.
Солодке натщесерце — ніяких плюсів.
Прогулянка після їжі балансує цукор.
Цілісні свіжі фрукти завжди краще печених або сушених і, звичайно ж, краще соків і фрешів, в яких немає клітковини і які залишаються концентраторами цукру. Так, до фруктів краще додати трохи горішків.
Уникайте напоїв із сиропами. Чай з медом – це десерт після їжі, а не натщесерце. Якщо кава з молоком – будь ласка, з жирним, цільнии або з вершками. Зернове "молоко" — вівсяне, рисове — це шліфовані зернятка, цукор у крові буде дуже високим. Вибирайте горіхові види: мигдальне, кокосове, кунжутне або цільне молоко.