Заготовки на зиму: рецепт маринованих помідорів без стерилізації

помідори, мариновані помідори
Фото: Домашня консервація

Для приготування маринаду можна використовувати воду, якою перший раз заливали помідори.

Мариновані помідори взимку йдуть на ура як закуска на святковий стіл, а також під картопельку або інші страви в повсякденному меню. Улюблений рецепт приготування в кожної господині свій, який перевірений часом. Пропонуємо вам спробувати приготувати мариновані помідори способом, описаним у блозі "Домашня консервація". Такі помідори виходять смачними та не потребують стерилізації.

Мариновані помідори

Інгредієнти:

  • помідори;
  • кріп;
  • петрушка;
  • листя смородини;
  • листя хрону;
  • лавровий лист;
  • перець горошком.

Для маринаду (на 1 літр води):

  • цукор — 3 ст. л.;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • оцет (9%) — 80 г.

Спосіб приготування:

Вимиті стиглі, але жорсткі помідори розрізати навпіл або на чотири частини залежно від розміру. У стерилізовані банки скласти нарізані помідори та цибулю, порізану півкільцями, залити все окропом на 10-15 хвилин.

Далі воду злити й залити маринадом. Воду для нього можна використовувати ту, що злита з банок. Додати в неї всі інгредієнти для маринаду, закип'ятити, а потім залити нею помідори. У кожну банку додати стільки ложок олії, на скільки літрів банка.

Заливши банки киплячим маринадом, їх одразу ж потрібно закатати металевою кришкою, перевернути й укутати до повного охолодження, після чого винести в холодне темне місце на зберігання.

Раніше Фокус писав, як приготувати зимовий салат "Соте".