Торт "Різдвяне поліно": максимально простий рецепт

різдвяне поліно, рецепт торта, простий рецепт торта, рецепти випічки, торт на новий рік
Фото: Скрин відео | Торт Різдвяне поліно

Різдвяне поліно — традиційний торт у вигляді поліна, який подають на святковий стіл. Ця традиція походить від середньовічного звичаю спалення різдвяного поліна.

Різдвяне поліно багато хто включає у святкове меню. Пропонуємо вам дуже простий, але від цього не менш смачний рецепт. Додайте до крему трохи кави, і звичний смак заграє новими барвами. Рецепт опублікував YouЕube-канал "Смачна хвилинка".

Інгредієнти

  • тісто листкове — 450 г;
  • масло вершкове — 400 г;
  • молоко згущене — 380 г (1 банка);
  • кава натуральна мелена — 2 ч. л.

Приготування

Крок 1

Розкачайте розморожене листкове тісто йпоріжте його на смужки завширшки 1,5-2 см. Розмістіть їх на деку, застеленому пергаментом або силіконовим килимком. Випікайте в духовці за температури 200˚C приблизно 10-15 хвилин.

Крок 2

Приготуйте крем. Збийте розм'якшене вершкове масло за допомогою міксера, додайте згущене молоко та каву й знову все ретельно збийте.

Крок 3

Розкладіть на рівній поверхні харчову плівку у 2-3 шари. Викладіть на плівку крем, потім 4-5 листкових паличок, потім знову крем і т. д. Не забудьте залишити кілька паличок для прикрашання торта.

Крок 4

Згорніть щільний "рулет" і добре зафіксуйте в нього краї. Поставте торт у холодильник щонайменше на 12 годин.

Крок 5

Зніміть акуратно плівку. Перетріть руками залишені для прикраси палички на крихту і прикрасьте нею торт.

Великою перевагою цього торта є те, що його можна приготувати заздалегідь і заморозити. Після розморожування він буде тільки смачнішим.

Торт "Різдвяне поліно"

Нагадаємо ще один рецепт смачної домашньої випічки: торта "Чорний принц". Торт із романтичною назвою вважається класичним десертом і отримав свою назву через колір коржів, до складу яких входить какао.

Раніше Фокус писав, як приготувати найпростіший і неймовірно смачний десерт — торт "Жіночий каприз". Цей бісквітний торт готується з класичним масляним кремом.