Ароматний гарбузовий кекс із вершковим кремом — дуже зимовий десерт

Гарбузовий кекс, святкова випічка, вершковий крем, страви з гарбуза
Фото: Tik-Tok | Гарбузовий кекс із вершковим кремом

Ніжний кекс із цукатами, спеціями та гарбузом, що чимось нагадує штоллен, — найкраща випічка для холодної пори року.

Насичений аромат, злегка волога текстура і тонка нота спецій — такий десерт створить особливу атмосферу навіть у прозаїчні будні. Гарбуз чудово поєднується з в'яленою журавлиною та горіхами, а вершковий крем підкреслює насичений смак. Рецептом поділилася кулінарна блогерка kate.nora.blog у Tiktok.

Найкраще вибирати гарбуз солодкого і яскравого сорту, наприклад мускатний або "Хоккайдо".

Інгредієнти

Для кексу

  • яйця курячі — 2 шт;
  • гарбуз очищений — 180 г;
  • цукор — 90 г;
  • борошно пшеничне — 190 г;
  • масло вершкове — 80 г
  • сода харчова — 0,5 ч. л;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • імбир сушений мелений — 1 ч. л;
  • кориця мелена — 1 ч. л;
  • кардамон мелений — 0,25 ч. л;
  • горіхи волоські — 70 г;
  • вишня в'ялена — 40 г;
  • журавлина в'ялена — 40 г;
  • ром (можна замінити коньяком) — 50 мл;
  • насіння гарбуза — 20 г.

Для крему:

  • сир вершковий сир — 170 г;
  • пудра цукрова — 2 ст. л;
  • сік лимона — 2 ст. л;
  • цедра лимона — 1 ч. л.

Приготування

Крок 1

Розріжте в'ялені вишні навпіл і додайте до них журавлину. Не забудьте відкласти приблизно десять ягід для прикраси. Промийте вишню і журавлину гарячою водою і замочіть їх у ромі. Залиште ягоди настоюватися не менше години, після чого обсушіть за допомогою паперового рушника.

Крок 2

Прогрійте на сухій сковорідці горіхи та насіння, щоб зробити їхній аромат більш насиченим.

Крок 3

Збийте яйця з цукром у пишну піну. Натріть на дрібну тертку гарбуз і акуратно перемішайте з яєчною сумішшю. Додайте розтоплене масло, борошно, розпушувач, соду і спеції. Введіть горіхи, насіння і ягоди та ще раз дуже акуратно перемішайте.

Крок 4

Застеліть пергаментом форму, викладіть у неї тісто і випікайте кекс на 180 ⁰C 30 — 40 хвилин? залежно від вашої духовки.

Крок 5

Додайте у вершковий сир цукрову пудру, цедру і сік лимона.

Крок 6

Дайте охолонути кексу, дістаньте його з форми і намажте кремом, посипте насінням гарбуза і ягодами.

Нагадаємо, як приготувати три ситні страви з гарбуза без м'яса та птиці. Страви з гарбуза виходять дуже смачними та стануть окрасою будь-якого столу.

Раніше Фокус писав, як приготувати чарівний штоллен від Мішеля Суа. Особливе оформлення штоллена символізує новонародженого Христа в білосніжних пелюшках. Якщо вам вдасться не з'їсти ці чудові ласощі одразу, ви зможете насолоджуватися ними щонайменше три місяці.