Зимова класика: часниковий крем-суп у хлібній тарілці
Ароматний часниковий крем-суп зігріє вас навіть найхолоднішого вечора. А подача в хлібній тарілці буде гідна навіть хорошого ресторану.
Цю традиційну страву європейської кухні часто подають у ресторанах і на зимових ярмарках. Якщо вам хочеться гарячої сімейної вечері та красивої страви на столі, приготуйте часниковий крем-суп і подайте його в хлібній тарілці. І суп, і хліб для тарілок готуються легко і просто. Рецептом часникового супу-пюре поділився сайт "ЯБ Поїла".
Інгредієнти
Для супу:
- картопля — 4 шт;
- часник — 15 зубчиків;
- масло вершкове — 80 г;
- бульйон овочевий — 1 л;
- вершки — 200 мл;
- сіль — за смаком;
- перець чорний мелений — за смаком;
- зелень для подачі — за смаком.
Для хлібних тарілок:
- борошно пшеничне — 600 г;
- дріжджі живі — 20 г;
- вода тепла — 350 мл;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- кмин, кунжут або льон — 1 ч. л. (за бажанням).
Приготування
Крок 1
Замісіть тісто для хлібних тарілок. Візьміть глибоку миску, налийте теплу воду, розчиніть у ній дріжджі та цукор.
Крок 2
Просійте в миску борошно, додайте сіль і за бажанням насіння кмину, кунжуту або льону. Замісіть пружне хлібне тісто, яке практично не липне до рук.
Крок 3
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплі на пів години.
Крок 4
Часник наріжте тонкими пластинками.
Крок 5
Візьміть каструлю з товстим дном. На слабкому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте часник і трохи обсмажте.
Крок 6
Влийте в каструлю овочевий бульйон. За бажанням його можна замінити водою або курячим бульйоном.
Крок 7
Наріжте картоплю невеликими шматочками. Додайте її в каструлю і варіть до готовності картоплі під кришкою.
Крок 8
Коли тісто збільшиться щонайменше в 1,5 раза, викладіть його на стіл, припорошений борошном.
Крок 9
Обімніть тісто, відщипніть два маленькі шматочки, розміром із перепелине яйце, і скачайте з них кульки. Основну частину тіста розділіть навпіл і підкачайте кожну в кулю.
Крок 10
Помістіть заготовки хлібних тарілок на деко, застелене силіконовим килимком або папером для випічки. Змастіть центр заготовок водою, покладіть зверху маленькі кульки тіста. Накрийте заготовки плівкою або рушником і дайте вистоятися 15-20 хвилин.
Крок 11
Готовність тіста перевірте тестом "на ямку". Для цього натисніть пальцем на поверхню тіста. Слід від пальця, що утворився, має зберегтися. Якщо тісто піднімається і слід не залишається — тісто ще не підійшло. Якщо палець під час натискання провалився і заготовка в цьому місці осіла — тісто перестояло.
З тіста, що перестояло, краще спекти коржі на сковороді, бо хліб як слід не підніметься і матиме сильний запах дріжджів.
Якщо відправити в духовку заготовку, що як слід не вистоялася, під час випікання може порвати кірку, а м'якуш буде забитим.
Крок 12
Поки хлібні тарілки вистоюються, доведіть суп до готовності. Занурювальним блендером перебийте вміст каструлі в пюре.
Крок 13
Поставте суп знову на плиту, влийте вершки, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте суп-пюре до однорідності, дайте супу закипіти і вимкніть вогонь.
Крок 14
Розігрійте духовку до 250 градусів. Випікайте хліб близько 25 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою: вона має виходити з тіста сухою.
Крок 15
Готовий хліб витягніть із духовки, зніміть із дека і дайте охолонути на решітці.
Крок 16
Акуратно зріжте "кришку" і видаліть м'якуш. Його можна використовувати для приготування котлет або зробити крутони.
Крок 18
Розлийте часниковий суп-пюре по хлібних тарілках, за бажанням посипте свіжою зеленню. Накрийте "кришками" й одразу ж подавайте. Це дуже смачно!
Нагадаємо, як приготувати курячий сирний суп за 20 хвилин. Такий суп стане чудовим рішенням для ідеального обіду або легкої вечері швидко та без клопоту.
Раніше Фокус писав, як приготувати швидкий і ситний суп із картоплі та цибулі-порею з вершками. Рецепт розрахований на чотири порції. Приготування супу починається з ароматної основи.