"Різдвяний вінок": дуже смачний мигдальний пиріг на святковий стіл

мигдальний пиріг, різдвяний вінок, святкова випічка, що спекти на різдво
Фото: shefdonna.com | мигдальний пиріг "Різдвяний вінок"

Мигдальний пиріг потішить вас простотою приготування, багатою святковою прикрасою та справжнім різдвяним смаком.

Спечіть до Нового року та Різдва дуже красивий мигдальний пиріг у вигляді різдвяного вінка. Готується він легко, а дозріває всього два-три дні. Тож ви встигнете спекти його до свят і при цьому вам не доведеться готувати десерт напередодні, коли клопоту вистачає і без випічки. Рецептом цього смачного пирога поділився сайт Shef Donna.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 150 г;
  • борошно мигдальне — 80 г;
  • бланшований мигдаль — 100 г;
  • цукор — 210 г;
  • масло вершкове — 135 г;
  • апельсин — 1 шт;
  • яйця — 2 шт;
  • родзинки — 250 г;
  • цукати — 100 г;
  • горіхи волоські — 70 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ваніль, кориця, гвоздика, мускатний горіх — за смаком.

Для просочення і прикраси:

  • коньяк — 150 г;
  • масло вершкове — 40 г;
  • цукрова пудра — для посипання;
  • зацукрований мигдаль, волоські горіхи, гілочки розмарину — для декору.

Приготування

Крок 1

Бланшований (очищений від шкірки) мигдаль подрібніть у блендері до стану крихти. Ізюм промийте та залийте на годину окропом.

Крок 2

У велику миску просійте звичайне борошно з розпушувачем і прянощами. Додайте мигдалеве борошно і крихту, все добре перемішайте.

Крок 3

Розм'якшене вершкове масло розітріть із цукром до білого кольору. Використовуйте дерев'яну ложку або силіконову лопатку.

Крок 4

Апельсин помийте й ошпарте окропом. Зніміть з нього цедру, розріжте навпіл і видавіть сік з однієї половинки. Сік і цедру додайте до масла з цукром і добре перемішайте.

Крок 5

Додайте до масла чайну ложку борошна із загальної кількості та вбийте яйця. Збийте вінчиком до однорідності.

Крок 6

Всипте підготовлене борошно в масляну суміш і замісіть однорідне тісто.

Крок 7

Злийте воду з родзинок і обсушіть їх паперовою серветкою. Цукати поріжте невеликими кубиками, волоські горіхи подавіть качалкою на крихту.

Крок 8

Додайте родзинки, цукати і горіхи в тісто, і перемішайте до однорідності.

Крок 9

Тісто має вийти досить густим, але не сухим. На цьому етапі ви можете відкоригувати його густоту, додавши або апельсиновий сік, або трохи борошна.

мигдальний пиріг, різдвяний вінок, святкова випічка, що спекти на різдво, просте тісто Fullscreen
Тісто для мигдалевого пирога
Фото: shefdonna.com

Крок 10

Розігрійте духовку до 150-160°C. Підготуйте форму для кексу у вигляді кільця діаметром 22-25 см. Змастіть дно і боки форми вершковим маслом, густо посипте борошном, надлишки борошна струсіть.

Крок 11

Викладіть тісто для пирога у форму і розрівняйте поверхню лопаткою.

Крок 12

Випікайте пиріг півтори години. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою — вона має виходити з пирога сухою.

Крок 13

Дістаньте готовий пиріг із духовки і дайте йому хвилин 10 охолонути у формі. Після цього викладіть його на фольгу і просочіть половиною коньяку. Дайте повністю охолонути.

Крок 14

Остиглий пиріг загорніть щільно у фольгу і приберіть у прохолодне місце. Наступного дня дістаньте, розгорніть і полийте коньяком, що залишився.

Знову загорніть у фольгу і приберіть у холодильник. У такому вигляді пиріг можна зберігати близько місяця.

Крок 15

Напередодні свята дістаньте пиріг із холодильника, щоб він зігрівся. Розтопіть вершкове масло, змастіть ним верх і боки пирога, рясно посипте цукровою пудрою.

Крок 16

Прикрасьте пиріг зацукрованим мигдалем, половинками волоських горіхів, красивими цукатами і гілочками розмарину.

Нагадаємо, перевірений рецепт розкішного різдвяного печива з м'ятою та натуральним шоколадом. Ніжне всередині, з хрусткою цукровою скоринкою, вкритою гарними тріщинками, це печиво буде одним із фаворитів вашого святкового меню.

Раніше Фокус писав, як приготувати класичний різдвяний пиріг із сухофруктами, цедрою і бренді. Цей пиріг із додаванням ароматних спецій стане родзинкою будь-якого святкового застілля.