Апельсиновий кекс: рецепт ароматної та смачної зимової випічки
Ароматний м'який кекс ідеально підійде до чаю. Він простий у приготуванні та вийде навіть у новачків.
Вихідні — час побути разом зі своєю сім'єю та потішити близьких чимось особливо смачним. Пропонуємо приготувати апельсиновий кекс, який наповнить оселю неймовірно ніжним ароматом і виходить дуже смачним. Як його зробити, розповіла кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Апельсиновий кекс
Інгредієнти:
- борошно – 200 г;
- вершкове масло – 150 г;
- цукор – 130-150 г;
- яйця – 3 шт;
- апельсин – 1 шт;
- цукор ванільний – 10 г;
- розпушувач – 10 г.
Спосіб приготування:
Масло кімнатної температури збити з цукром і ванільним цукром. Масу необхідно збивати, поки вона посвітлішає. Додати по одному яйцю, збиваючи гарненько після кожного.
З апельсина натерти цедру, видавити сік і все це покласти в тісто. Перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і акуратно перемішати до однорідності. Викласти у форму (якщо не силіконова, то змастити олією і посипати борошном) і випікати в розігрітій духовці за температури 180 градусів 25-30 хвилин.
Кекс вийняти з форми, коли він охолоне. Готову випічку можна злегка посипати цукровою пудрою.
Читайте також:
Смачна випічка: рецепт кексу з корицею
Ароматний гарбузовий кекс із вершковим кремом — дуже зимовий десерт