Апельсиновий кекс: рецепт ароматної та смачної зимової випічки

апельсиновий кекс, випічка
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Ароматний м'який кекс ідеально підійде до чаю. Він простий у приготуванні та вийде навіть у новачків.

Вихідні — час побути разом зі своєю сім'єю та потішити близьких чимось особливо смачним. Пропонуємо приготувати апельсиновий кекс, який наповнить оселю неймовірно ніжним ароматом і виходить дуже смачним. Як його зробити, розповіла кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Апельсиновий кекс

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • цукор – 130-150 г;
  • яйця – 3 шт;
  • апельсин – 1 шт;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • розпушувач – 10 г.

Спосіб приготування:

Масло кімнатної температури збити з цукром і ванільним цукром. Масу необхідно збивати, поки вона посвітлішає. Додати по одному яйцю, збиваючи гарненько після кожного.

З апельсина натерти цедру, видавити сік і все це покласти в тісто. Перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і акуратно перемішати до однорідності. Викласти у форму (якщо не силіконова, то змастити олією і посипати борошном) і випікати в розігрітій духовці за температури 180 градусів 25-30 хвилин.

Кекс вийняти з форми, коли він охолоне. Готову випічку можна злегка посипати цукровою пудрою.

Читайте також:

Смачна випічка: рецепт кексу з корицею

Ароматний гарбузовий кекс із вершковим кремом — дуже зимовий десерт

Найпростіший банановий хліб: як приготувати смачну випічку