Торт з вафельних коржів буває не тільки солодким, а й м'ясним і соковитим
Для приготування фаршу для торту рекомендуємо скористатися блендером, для того, щоб він був ніжнішим.
Для цього потрібно лише придбати знайомі нам прості вафельні коржі і начинити їх соковитим фаршем. Ми пропонуємо фарш зробити з курки.
Інгредієнти:
- вафельні коржі — 5 шт.;
- куряча грудка — 700 г;
- морква — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- сметана 30% — за смаком;
- петрушка — 2 гілочки;
- часник — 2 зубчики;
- твердий сир — 100 г;
- спеції до курки і сіль — за смаком.
Чисто вимите й обсушіть паперовими рушниками куряче філе, наріжте середніми кубиками. Подрібніть м’ясо в блендері або на м’ясорубці. Готовий фарш відкладіть у мисці.
Почистьте 1 середню моркву і 2 середні цибулини. Наріжте середніми шматочками і також подрібніть. Додайте подрібнені овочі до курячого м’яса, а потім сіль і спеції.
Вбийте 2 яйця й добре перемішайте. Відставте миску з фаршем.
Викладіть сметану в окрему миску, натріть часник до сметани або додайте 1 ч. л сушеного. Збийте яйце, що залишилося, в окремій мисці, а потім з’єднайте зі сметаною. Наріжте добре вимиту петрушку й додайте до соусу. Також відставте миску із соусом до потреби.
Розігрійте духовку до 180° градусів. Підготуйте глибоку форму з пергаментом — важливо, щоб пергамент закривав боки форми й переходив за краї.
Розділіть фарш приблизно на 5 частин. Покладіть перший вафельний корж на дно форми. Одну частину фаршу викладіть на корж і розподіліть по всій поверхні. Викладіть зверху наступний вафельний корж, притисніть його руками. Розподіліть одну частину фаршу поверхнею коржа. Зробіть так само з наступними трьома вафельними коржами. Викладіть фарш і на останній, п’ятий корж.
Тепер вилийте сметанний соус — дивиться, щоб він рівномірно розподілився поверхнею.
Відправте торт у розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вийміть торт із духовки, але не вимикайте її. Натріть твердий сир і посипте торт сиром. Відправте форму в духовку ще на 10-15 хвилин.
Важливо: коли торт приготується, залиште його у формі при кімнатній температурі на 30 хвилин — він набуде бажаної текстури. Після чого обережно вийміть з форми.
ВажливоЧитайте також:
Найсмачніший десерт за пару хвилин: рецепт вафельного торта з консервованими персиками
Смачний та простий десерт: рецепт вафельного торту
Магія української кухні: чарівний курник із млинцями, м'ясом, грибами та рисом