Тирамісу без яєць із маскарпоне та йогуртом: рецепт найніжнішого десерту

тірамісу, рецепт тірамісу, кулінарні рецепти, кулінарні рецепти
Фото: Скрін відео

Щоб десерт добре просочився, після приготування відправте його на 5-6 годин у холодильник.

Related video

Тирамісу — класичний італійський десерт, що полюбився всьому світу, і українці — не виняток. Рецептів їх приготування існує чимало, і сьогодні ми хочемо поділитися з вами способом, як зробити ці ласощі без яєць із маскарпоне та йогуртом. Цим рецептом поділилися в блозі "Кулінарна книга".

Тирамісу без яєць із маскарпоне та йогуртом

Інгредієнти:

  • печиво савоярді — 150 г;
  • сир маскарпоне — 250 г;
  • густий натуральний йогурт 8-10% — 300 г;
  • цукрова пудра — 50 г;
  • кава — 300 мл;
  • какао — 2 ст. л;
  • алкоголь до кави (за бажанням) — 40 мл.

Спосіб приготування:

Для крему з'єднати густий йогурт, маскарпоне та цукрову пудру. Можна додати ванілін або ванільний цукор за смаком. Перемішати масу спочатку лопаткою, а потім міксером на мінімальній швидкості не більше 1-2 хвилин.

Занурювати печиво в охолоджену свіжозварену каву по обидва боки не довше ніж на секунду і викладати на дно форми.

Далі — шар крему, розрівняти його. Знову викласти шар змоченого в каві печива і решту крему зверху. Рівномірно розподілити крем і відправити десерт у холодильник мінімум на 5-6 годин для настоювання.

Перед подачею посипати какао. Можна використовувати дрібно натертий шоколад.

Читайте також:

Пальчики оближеш: рецепт млинцевого торта "Тирамісу"

Тістечко "Тирамісу" за 10 хвилин: простий рецепт популярного десерту

Казковий десерт: рецепт літнього тирамісу з полуницею