Просто готується і радує взимку: рецепт варення з груш із лимоном

груші варення, грушеве варення, варення з груш з лимоном, смачне варення з груш і лимонів
Фото: Freepik | Груші

Для цього варення найкраще підійдуть міцні та навіть тверді груші.

Варення з груш із лимоном на зиму традиційно варять восени. Коли дозрівають ці плоди. А лимон додасть варенню приємного цитрусового аромату. Рецептом поділилися на сайті Pora cos zjesc.

Варення з груш із лимоном

Інгредієнти:

  • груші — 1 кг;
  • цукор — 0,5 кг;
  • один лимон;
  • води — 250 мл.

Лимон вимийте і наріжте тонкими кружечками, видаліть кісточки. Груші помийте, наріжте скибочками та видаліть насіння і плодоніжку.

Перекладіть лимон у каструлю, засипте цукром і додайте води. На невеликому вогні доведіть до кипіння і варіть три хвилини. Додаємо в сироп груші й залишаємо на кілька годин.

Потім поверніть каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь до мінімального і варіть кілька годин, періодично помішуючи. Готове варення розкладіть по прогрітих стерильних банках, закрийте і приберіть у темне місце.

Читайте також:

Солодкий і ароматний: рецепт чудового сливового джему

Справжній смак літа: рецепт малинового джему з м'ятою

Абрикосове варення особливим способом: рецепт ароматних ласощів на зиму