Домашня шаурма з дуже смачним соусом: простий рецепт популярного перекусу

шаурма
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Смачна начинка і не менш смачний соус у хрусткому лаваші — перекус на всі випадки життя.

Якщо вам дуже хочеться шаурми, а всі найближчі кіоски зачинені, рекомендуємо приготувати її самостійно за рецептом відомої кулінарної блогерки Юлії Симончук. Вона виходить ще смачнішою, бо приготована з тих продуктів, які для неї обираєте ви.

Шаурма домашня

Інгредієнти на 3 шт:

  • лаваш — 3 шт;
  • філе курячого стегна — 400 г;
  • огірок — 1-2 шт;
  • помідор — 1 шт;
  • капуста/листя салату — 120-150 г;
  • соєвий соус — 5 ст. л;
  • олія — 1 ст. л.

Для соусу:

  • майонез — 3-4 ст. л;
  • сметана — 3-4 ст. л;
  • гірчиця — 1-2 ч. л;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, паприка — за смаком;
  • кріп.

Спосіб приготування:

Філе стегна поперчити, додати трохи паприки, залити соєвим соусом, додати олію, перемішати і поставити маринуватися на 10-30 хвилин.

Далі шматки м'яса викласти на гриль і просмажити до готовності.

Пропечене м'ясо порізати на дрібні шматки.

Далі готуємо соус: до майонезу додати сметану, гірчицю, часник, сіль, перець, папу, дрібно нарізаний кріп і перемішати.

Тепер формуємо шаурму. На лаваш (край трохи загорнути) викласти соус, м'ясо, далі — помідори, огірки, зелень салату (або капусти), зверху — ще соус. Згорнути шаурму, як показано на відео. Покласти шаурму на гриль або на суху сковорідку і потримати, поки вона підрум'яниться з обох боків.

Читайте також:

Курячий рулет: рецепт дуже смачної м'ясної страви в домашніх умовах

Сезонні рецепти: як приготувати кабачковий рулет зі смачною начинкою (відео)

Рулет-шашлик із яловичини: рецепт оригінальної страви на мангалі (відео)