Пікантний салат із баклажанами: як приготувати смачну та корисну страву
Салат має яскравий смак та аромат, тож його можна сиело пропонувати гостям на святковий стіл.
Продовжуючи тему страв із баклажанів, сьогодні представляємо вашій увазі рецепт пікантного салату, яким поділилася кулінарна блогерка Ольга Головіна. Його можна приготувати як доповнення до обіду чи вечері, а також поставити на святковий стіл.
Пікантний салат із баклажанами
Інгредієнти:
- помідори солодкі — 5 середніх;
- баклажан — 1 великий або 2 менші;
- крохмаль кукурудзяний чи борошно;
- сіль, перець — до смаку;
- петрушка/кінза — до смаку;
- цибуля — 1 велика головка;
- крем-сир.
Маринад до цибулі:
- вода — 50-60 мл;
- оцет — 25 мл;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- цукор — 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
Баклажан порізати великими кубиками. Підсолити й залишити на 15 хвилин, поки пустить сік. Тоді промокнути баклажани серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Додати борошно або крохмаль і обкачати кожен кубик.
Смажити у фритюрі або на пательні з усіх боків золотистого кольору.
Цибулю порізати півкільцями, додати всі складові маринаду і залишити хоча б на 20 хвилин для маринування. Помідор нарізаємо кубиками, перекладаємо в миску. Злити маринад, додати цибулю до помідорів.
Туди ж викласти посмажені баклажани, додати спеції за смаком. Можна додати оливкову олію. Зверху викласти шматочки крем-сиру і посипати січеною зеленню.
Читайте також:
Дуже просто приготувати: рецепт лечо з баклажанів на зиму
Салат із баклажанами та перцем: як приготувати смачну сезонну страву
Салат із баклажанами: рецепт сезонної страви з пікантним смаком