Готується швидко і коштує недорого: рецепт пирога з картоплею

Пиріг із картоплею, пиріг, дріжджове тісто для пирога, тісто для пирога
Фото: 1000.menu | Пиріг із картоплею

Такий пиріг готують із солоним сиром і картоплею.

Related video

Пиріг із начинкою з картоплі та сиру готують із дріжджового тіста. Подавати такий пиріг найкраще теплим, але й охолоджений він однаково залишиться смачним. Зберігати готовий пиріг можна кілька днів. Фокус розповість, як його приготувати.

Пиріг із картоплею

Інгредієнти:

Для начинки:

  • картопля — 3-4 шт. (400 г);
  • розсільний сир (фета, бринза) — 100 г;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • вершкове масло — 40 г;
  • чебрець або майоран — за бажанням;
  • сіль;
  • вершкове масло.

Для тіста:

  • борошно — 300 г;
  • молоко — 80 мл;
  • вершкове масло — 30 г;
  • дріжджі пресовані — 6 г;
  • цукор — 0,5 ч. л.

Спочатку замісіть тісто. Вершкове масло розтопіть і остудіть до кімнатної температури. У 120 мл води розмішайте дріжджі, у молоці розмішайте цукор. Борошно із сіллю просійте гіркою в миску, у середині зробіть заглиблення, влийте воду та молоко.

Додайте розтоплене масло. Замісіть м'яке тісто. Перекладіть у чисту миску, затягніть плівкою і залиште на кілька годин.

І готуйте начинку. Відваріть картоплю в мундирі до готовності. Очистіть картоплю від шкірки та розімніть із вершковим маслом до однорідності.

Окремо розімніть сир і додайте в картоплю разом зі сметаною, посоліть і перемішайте. Можна додати чебрець, або майоран.

Розімніть або розкачайте тісто в корж товщиною 7-10 мм. На середину покладіть начинку, розрівняйте. Потім, збираючи кінці тіста, стягніть їх на середину, з'єднайте і защипніть. Перекладіть пиріг на деко, зробіть надріз, щоб виходила пара. Прикрийте плівкою і залиште на 30 хвилин.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 °С 20-25 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки й одразу ж змастіть вершковим маслом.

Читайте також:

Незвичайний рецепт зі Швейцарії: як приготувати Базельський цибулевий пиріг

Пиріг-невидимка з яблуками: рецепт смачної осінньої випічки

Простий і ситний: як приготувати смачний пиріг із капустою