Лікарська ковбаса: як приготувати популярний продукт у домашніх умовах
Така ковбаса виходить дуже смачною і нічим не поступається магазинній.
Лікарська ковбаса — продукт, який можна вживати як із бутербродами, так і додавати до салатів, солянки, до омлету та багатьох інших страв. Традиційно її купують у магазині, проте відома кулінарна блогерка Валерія Велігура розповіла, як приготувати її вдома. Витративши зовсім небагато часу, ви отримаєте смачний і якісний продукт.
Лікарська ковбаса
Інгредієнти (приблизно на 800 гр):
- куряче філе — 500 г;
- курячі гомілки — 3 шт;
- морква — 2 шт;
- цибуля — 2 головки;
- часник — 1-2 зубчики (за бажанням);
- лавровий лист — 3 шт;
- перець горошком — 10 шт;
- сіль за смаком;
- буряк варений — 1 шт;
- желатин — 30 г;
- бульйон — 400 мл.
Спосіб приготування:
У каструлю скласти курку, моркву, цибулю, часник, лавровий лист, сіль і перець. Залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього і, знімаючи пінку, варити одну годину.
Буряк натерти на дрібній тертці і за допомогою марлі або сита віджати сік.
Бульйон процідити через сито. Желатин залити 100 мл бульйону, перемішати і залишити набухати на 15 хвилин.
З кісток зняти м'ясо та шкіру, розділити його на дрібні частини. Додати буряковий сік, розтоплений у мікрохвильовій печі або на плиті желатин, 300 мл бульйону і ретельно пробити блендером.
Як форму використовувати пляшку або скляну ємність. Її потрібно обов'язково змастити олією. Покласти масу у форму, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 3-5 годин, а краще на ніч.
Дістати готову ковбасу з форми і можна їсти.
Читайте також:
Краще, ніж ковбаса з магазину: рецепт смачної шинки з індички
Вишукана вечеря: рецепт курки по-французьки у винно-вершковому соусі
Делікатес із найдоступніших продуктів: рецепт смачної страви з курки