Ніжні та солодкі: рецепт смачнючих еклерів
Для еклерів краще готувати подвійну порцію крему. Так вони будуть смачнішими.
Еклери (або профітролі) зі смачною кремовою начинкою – десерт, улюблений багатьма з дитинства. Своїм рецептом приготування цих ласощів поділилася кулінарна блогерка Крістін Азізян. Спробуйте і ви зробити ці неймовірно смачні ласощі!
Еклери
Інгредієнти:
- вода – 200 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- борошно – 200 г;
- яйця – 5 великих.
Для заварного крему:
- цукор – 1 склянка;
- яйце – 1 шт;
- молоко – 200 мл;
- борошно – 1 ст. л;
- вершкове масло – 100 г;
- ванілін.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо тісто. У киплячу воду додати олію, довести до кипіння, додати борошно і швидко перемішувати до утворення однорідної маси. Зняти з плити і по одному додати яйця, постійно перемішуючи. На деку сформувати еклери і відправити в духовку на 220 градусів до готовності. Виходить приблизно 21-22 еклери такого розміру як у мене. Їх можна зробити меншими, як профітроль, тоді кількість буде більшою. Коли вони розрум'яняться, вимкніть духовку і залиште еклери підсушиться ще на 3-4 хвилинки. Тоді після того як охолонуть вони не осядуть і збережуть пишну, красиву форму.
Для крему збити яйце з цукром, додати борошно і цю суміш влити підігріте молоко. Варити, постійно помішуючи, до загустіння (крем не має бути рідким) і утворення бульбашок. Зняти з плити, дати охолонути і додати м'яке масло та ванілін.
Порізати остиглі еклери збоку і заповнити кремом. При подачі посипати цукровою пудрою.
Читайте також:
Ніжний і вершковий: рецепт чізкейка з халвою та вівсяним печивом
Сезонний десерт у духовці: рецепт сирної запіканки з яблуками