Різдвяна казка: рецепт печива "Гриби"

печиво гриби, десерт, випічка

Замість шоколаду гриби можна покрити кольоровою глазур'ю.

Related video

Печиво у формі грибів із шапочкою, вкритою глазур'ю або шоколадом, багатьом знайоме ще з дитинства. Своїм рецептом цієї випічки поділилася і кулінарна блогерка Світлана Бауер. Вона радить приготувати їх до Різдва та подарувати дітям і дорослим справжню казку.

Печиво "Гриби"

Інгредієнти:

  • вершкове масло або маргарин кімнатної температури — 150 г;
  • сметана — 130 г;
  • борошно — 550 г;
  • цукор — 220 г;
  • яйця — 1 шт;
  • дрібка солі;
  • ванільний цукор — 7 г.

Для прикраси:

  • шоколад;
  • мак:
  • кондитерська посипка.

Спосіб приготування:

Масло змішати з яйцем, сметаною, цукром, ванільним цукром і сіллю та злегка збити. Ввести борошно і розпушувач, замісити тісто.

Сформувати гриби: капелюшки — по 25 г, ніжки — 15 г. Відправити їх у морозильну камеру на 15 хвилин.

Випікати їх у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

У ще гарячих шапочках зробити заглиблення внизу. Скріпити капелюшок і ніжку або розтопленим шоколадом, або кондитерським клеєм.

Грибочки спочатку занурити капелюшком у розтоплений шоколад, прикрасити та відправити в холодильник на 20 хвилин. Потім занурити в шоколад і низ ніжки гриба, посипати кондитерською посипкою або маком. Залишити в холодильнику до повного застигання.

Читайте також:

Печиво "Брязкальце": рецепт незвичайної та дуже красивої випічки до свят (відео)

Печиво, яке тане в роті: рецепт смачних ласощів

Замість чіпсів і сухариків: рецепт домашнього сирного печива із зеленою цибулею