Рулетики з баклажанів із горіхами: простий рецепт грузинської закуски
Такі рулетики можна подати навіть на святковий стіл. І вони дуже просто готуються.
Такі смачні рулетики з баклажанів із начинкою — ідеальна закуска на один укус. Тож якщо хочете урізноманітнити новорічне меню — купіть кілька баклажанів і починайте. Готувати рулетики нескладно: досить обсмажити скибочки баклажана, викласти на них начинку, згорнути — і готово. Фокус розповість, як їх приготувати.
Така закуска має святковий вигляд, особливо, якщо прикрасити її кінзою, горіхами та зернами граната.
Рулетики з баклажанів
Інгредієнти:
- волоські горіхи — 250 г;
- рослинна олія — 150 мл;
- грецький йогурт — 140 г;
- кінза — 30 г;
- два баклажани;
- часник — 2 зубчики;
- сванська сіль — 1 ч. л.;
- хмелі-сунелі — 1 ч. л.
Щоб горіхи зберегли текстуру і смак, попередньо підсушіть їх у духовці: 10 хвилин за 165 °C. Потім остудіть і руками приберіть лушпиння. Але можна і пропустити цей етап.
Сванська сіль і хмелі-сунелі — класичні грузинські приправи. Саме вони надають рулетикам впізнаваного смаку.
З інвентарю знадобиться блендер, щоб приготувати однорідну начинку. Без нього домогтися потрібної текстури буде складно.
Баклажани наріжте вздовж скибочками завтовшки до 5 мм. На сковорідці розігрійте рослинну олію. Обсмажте баклажани по 2 хвилини з кожного боку. Для начинки змішайте волоські горіхи, йогурт, кінзу, спеції та часник. Подрібніть блендером до однорідності.
Скибочки мають бути тонкими, щоб вони встигли просмажитися. Консистенція начинки має вийти однорідна і в міру густа.
На кожну скибочку баклажана викладіть по 1,5 ч. л. начинки і скрутіть рулетики. Готові рулетики прикрасьте за бажанням кінзою та горіхами. Одразу ж подавайте.
Начинка не повинна вилазити з боків. Якщо це відбувається, можна акуратно прибрати її ложкою.
Читайте також:
М'ясо по-французьки з картоплею: як приготувати ситну та просту страву
Меню на Святвечір: рецепт бюджетного пісного салату
Меню на новорічний стіл: що можна зробити зі шпротами, крім бутербродів