Смачно та поживно: рецепт супу із сочевицею на обід

суп із сочевицею, сочевиця рецепти
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Для приготування супу краще брати червону сочевицю.

Related video

Гарячий і ароматний суп із сочевицею — страва, що зігріє холодного зимового дня і наповнить організм корисними вітамінами та мікроелементами. Адже в сочевиці — достаток калію, магнію, кальцію, фосфору, цинку, вітамінів групи B. Регулярне вживання сочевиці позитивно впливає на здоров'я кишківника, а також судин, допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігти розвитку атеросклерозу. Рецептом смачної та корисної страви поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Суп із сочевицею

Інгредієнти:

  • філе стегна курки — 350–400 г;
  • картопля — 3–4 шт;
  • сочевиця червона — 1 склянка;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • часник — 1 зубчик;
  • томатна паста — 2 ст. л;
  • сіль, перець — за смаком;
  • копчена паприка — за смаком;
  • зелень.
  • вершкове масло або олія — для засмажки.

Спосіб приготування:

На олії посмажити цибулю з морквою, додати часник, філе стегна. У цей момент додати і копчену паприку. Трошки просмажити і додати промиту червону сочевицю.

Далі додати почищену і порізану кубиками картоплю, залити водою і варити до готовності картоплі та сочевиці, періодично знімаючи пінку. Наприкінці додати лавровий лист, перець духмяний, томатну пасту. Варити ще 1–2 хв, додати зелень і зняти з вогню. Дати постояти трохи і подавати до столу.

Читайте також:

Солянка з копченостями: рецепт супу, що зігріває, для зимових вечорів

Капусняк: рецепт смачного супу, що зігріває, з квашеної капусти

Тайський суп том ям внесли до списку спадщини ЮНЕСКО: рецепт популярної страви