Усього два інгредієнти: рецепт смачного та ситного салату
Під час варіння сердець воду потрібно буде змінити двічі.
Ситний і поживний салат із серця — страва, яка однаково добре доповнить як повсякденне меню, так підійде і для святкового столу. Своїм перевіреним рецептом поділилася кулінарна блогерка Ольга Головіна. Вона розповіла і показала, як приготувати шедевр всього з двох інгредієнтів.
Салат із сердець
Інгредієнти:
- свинячі серця — 1–2 шт;
- цибуля — 1 велика головка або 2 маленьких..
Для маринаду:
- цукор — 1 ч. л;
- сіль — 2/3 ч. л;
- оцет — 60 мл;
- тепла вода — 200 мл.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно замаринувати цибулю. Для цього цибулини почистити, нарізати півкільцями, помістити в глибоку миску. Туди ж додати оцет, воду, сіль, цукор, усе перемішати й залишити на 1–2 години.
Серця промити, зрізати зайвий жир, жилки і все зайве, залити на 20–30 хвилин холодною водою, щоб відійшла кров. Злити воду, залити новою і варити в ній серця до кипіння, прибираючи піну. Коли вода закипить, злити її, налити нову і варити півтори години на маленькому вогні з лавровим листом і запашним перцем (на маленькому вогні)
Готові серця остудити, нарізати соломкою. З цибулі злити рідину, додати до порізаних сердець. Посолити й поперчити за смаком, заправити майонезом і перемішати.
Читайте також:
"Шуба", але не зовсім: рецепт шведського салату з оселедцем
Салат "Мімоза" зі скумбрією та сиром: рецепт смачної зимової страви