Тануть у роті: рецепт м'ясних кульок із сиром до вечері

Такі кульки особливо смачні з картопляним пюре.
Кульки з ніжної яловичини та рікоти — страва, яка ідеально підійде до вечері та стане гарним доповненням до будь-якого гарніру. Своїм перевіреним рецептом цієї смакоти поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан. Вони готуються дуже просто і виходять апетитними.
М'ясні кульки з рікотою
Інгредієнти:
- яловичий фарш (або мікс зі свининою 50/50) — 500 г. Щоб додати жирності, можна додати у фарш 50–100 г подрібненого сала;
- рікота — 80 г;
- цибуля — 1 шт (натерти на тертку);
- яйця — 1 шт;
- панірувальні сухарі — 1,2 ст. л;
- томатна паста — 2 ст. л;
- сіль і перець, свіжий чебрець за смаком;
- вода.
Спосіб приготування:
У мисці з'єднати фарш, половину натертої цибулі, яйце, рікоту, панірувальні сухарі, сіль і перець. Усе добре вимішати.
Для томатної заливки в ємності змішати томатну пасту, другу половину натертої цибулі, сіль, перець, листочки свіжого чебрецю. Додати воду, приблизно склянку.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Сформувати м'ясні кульки розміром із тенісний м'яч. Викласти у форму для випічки. Залити томатною заливкою, додати ще кілька гілочок чебрецю і відправити в духовку на 30–35 хвилин. За бажанням форму можна прикрити фольгою.
Читайте також:
Мітболи, або тефтелі: як приготувати смачну м'ясну страву
Тефтелі по-новому: як приготувати м'ясні їжачки
Незвичайний рецепт із курячого фаршу: гнізда із сиром та овочами в духовці