Торт "Хмарка": рецепт дивовижного бісквіта з повітряним кремом

торт хмара, десерт

Десерт виправдовує свою назву, оскільки виходить дуже повітряним і, завдяки крему, нагадує хмару.

Related video

Хочете порадувати своїх ласунів і себе чимось неймовірним і смачним? Тоді приготуйте дивовижний торт "Хмара", рецептом якого поділилася кулінарна блогерка Світлана Бауер. Він виходить настільки ніжним і повітряним, що буквально тане в роті.

Торт "Хмарка"

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 120 г;
  • ванільний цукор – 1 пачка;
  • дрібка солі;
  • рослинна олія (без запаху) – 60 мл;
  • Fanta – 88 мл + 4 ст. ложки для просочення;
  • борошно – 175 г;
  • розпушувач – 0,5 пачки.

Для крему:

  • охолоджені вершки (від 30%) – 300 мл;
  • ванільний цукор – 3 пачки;
  • згущувач для вершків – 1 пачка;
  • сметана — 250 гр;
  • консервовані мандарини – 1 банка;
  • за бажанням – суміш цукру і кориці для посипання.

Спосіб приготування:

Змішати цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Додати яйця і збивати до пишної білої маси. Влити Фанту і рослинну олію, акуратно перемішати.

Борошно з розпушувачем просіяти в тісто і добре перемішати. Виливаємо тісто у форму діаметром 26 см і випікаємо в духовці за 180 градусів (режим вгору-вниз) близько 25 хвилин.

Готовий бісквіт остудити, проколоти його і полити чотирма ложками Фанти.

Вершки збити з ванільним цукром і згущувачем до стійких піків. В окремій мисці змішати сметану, мандарини та ванільний цукор.

Акуратно з'єднати обидві частини крему і викласти на торт. За бажанням посипати корицею з цукром.

Відправити готовий торт у холодильник на 5 годин.

Читайте також:

Класичний торт "Мурашник": найпростіший рецепт смачних ласощів

Надзвичайно смачний десерт на свята і просто так: як приготувати торт із грушею та шоколадом

Шоколадний млинцевий торт: найпростіший рецепт десерту на свято