Усього два інгредієнти: як у домашніх умовах засолити смачнючу скумбрію

скумбрія, солона скумбрія
Фото: Getty

Скумбрія, засолена в домашніх умовах, доповнить як пісне меню, так і святковий стіл. А ще це — чудова заготівля для швидкої закуски, бо можна приготувати заздалегідь кілька штук і діставати з морозилки за бажанням і потребою.

Related video

Як правильно засолити скумбрію, розповіла кулінарна блогерка Катерина Мовчан.

Засолена скумбрія

Інгредієнти:

  • скумбрія середнього розміру — 1 шт;
  • часник — 4 зубчики;
  • сіль — 1,5 ч. л;
  • цукор — 0,5 ч. л;
  • чорний полотий перець — 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Скумбрію добре вимити, відрізати голову, плавники, видалити хребет і всі кісточки. Головна умова — не прорізати спинку, бо без цілої шкірки не вдасться згорнути рибу красиво.

В окремому посуді змішати сіль, цукор і перець і добре посипати цією сумішшю філе риби. Часник, порізаний тонкими слайсами, викласти зверху.

Скумбрію згорнути в тугий рулет, щільно замотати харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2–3 години, після чого перекласти її в морозилку мінімум на добу.

Перед нарізанням і подачею рибу необхідно дістати з морозилки і дати їй нагрітися при кімнатній температурі протягом 15–20 хвилин. Вона стане трохи м'якшою, і її буде зручно різати.

Читайте також:

На святковий стіл: рецепт салату "Мімоза" зі скумбрією

Скумбрія в овочевому соусі: рецепт смачної риби (відео)

Смачна скумбрія: покроковий рецепт простої страви