Гостям на подив: рецепт закуски "Морквини"

морквини, закуска, листкове тісто, кулінарні рецепти
Фото: yummy.lera/instagram

Якщо ви втомилися від замішування тіста, але хочеться смачної випічки з начинкою, відома українська кулінарна блогерка Валерія Велігура пропонує рецепт неймовірно смачної закуски з основою з листкового тіста. Ця страва прикрасить будь-який стіл, оскільки має дуже ефектний вигляд і виходить апетитною та ароматною.

Related video

Рецептом вона поділилася на своїй сторінці в Instagram.

Закуска "Морквини"

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто — приблизно 300 г;
  • варені яйця — 2 шт;
  • плавлений сир — 2 шт;
  • крабові палички — 200 г;
  • майонез або сметана — 4–5 ст. л;
  • гірчиця — 1 ч. л;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо начинку. На дрібній тертці натерти яйця та сир, а крабові палички розділити на волокна. Додати сіль, перець, майонез або сметану, гірчицю і ретельно перемішати.

Розморозити і трохи розкачати листкове тісто. Нарізати на смужки й обмотати ними форми, як показано на відео. Змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 200 г духовці 15 хвилин.

Дати трубочкам охолонути і зняти кожну з форми. Наповнити їх начинкою, прикрасити кропом. Закуска готова.

Читайте також:

Смачна закуска за 10 хвилин: рецепт східної піци на лаваші із секретною приправою

Проста закуска на святковий стіл: як приготувати млинці з червоною ікрою

Мариновані гриби з болгарським перцем: рецепт ідеальної закуски до приходу гостей