Тануть у роті: рецепт свинячих реберець у маринаді

Свинячі реберця в маринаді — однаково смачні, якщо приготовані як на грилі, так і в духовці. У кожної господині є свій перевірений рецепт такої страви.
Своїм перевіреним способом приготувати такі реберця поділилася і кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Реберця в духовці
Інгредієнти:
- ребра — 1 кг;
- кетчуп — 3–4 ст. л;
- соєвий соус — 3–4 ст. л;
- гірчиця — 1 ст. л;
- мед — 2 ст. л;
- олія — 2 ст. л;
- перець мелений — 1 ч. л;
- куркума — 1 ч. л;
- приправа до свинини — 1 ст. л;
- сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Реберця помити, очистити від плівки та зробити надрізи, як показано на відео.
Готуємо маринад: у посуд всипати сіль, перець, куркуму, приправу до свинини (або інші улюблені м'ясом). Додати соєвий соус, гірчицю, кетчуп. Туди ж відправити мед і все перемішати до однорідності. Викласти ребра в маринад, обваляти в ньому й залишити маринуватися на 1–3 години.
На деко викласти два шари фольги, зверху — лист пергаменту, а на нього — реберця. Загорнути їх спочатку в папір, потім обернути фольгою і поставити запікатися в розігріту духовку за температури 180 градусів на 1,5–2 години.
Готові реберця розгорнути, змастити залишками маринаду і ще відкритими відправити в духовку на 10–15 хвилин.
Читайте також:
Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви
Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю
Чудо-відбивні: кисло-солодка свинина на вечерю всього за 30 хвилин