День яблучного пирога: як приготувати смачний десерт до свята

яблучний пиріг у день яблучного пирога
Фото: Instagram valya__saenko

13 травня відзначається День яблучного пирога. Цей десерт улюблений ласунами багатьох країн, а його рецептів і способів приготування існує величезна кількість.

Related video

Пропонуємо вам приготувати такий пиріг за рецептом відомої української шеф-кухарки Валентини Кущ.

Трохи переробивши традиційний спосіб, вона знайшла свій, завдяки якому виходить пиріг із масою начинки, мінімумом борошна, в міру солодкий, який буквально тане в роті.

Яблучний пиріг

Інгредієнти:⠀

Для крамбла:

  • цукор – 80 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • борошно – 100 г.

Для пирога:

  • яблука – 5 шт. (краще брати різних сортів);
  • родзинки або журавлина – 50 г;
  • горіхи – 50 г;
  • лайм або лимон – 0,5 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор;
  • борошно – 70 г;
  • розпушувач – 5 г.

Спосіб приготування:

Для крамбла необхідно змішати всі інгредієнти. Масло має бути холодним. Порубати його ножем і змішати руками з іншими інгредієнтами до однорідної крихти. Робити це потрібно швидко, щоб масло не розтануло.

Для начинки яблука почистити, порізати навпіл і нарізати якомога тоншими шматочками. Можна розрізати кожне яблуко на 4 частини і теж дрібно нашаткувати. Додати горішки, сухофрукти, цедру лайма і сік.

Окремо змішати молоко, 2 яйця, цукор, ваніль, борошно і розпушувач. Залити цією масою яблука і перемішати.

Форму застелити пергаментом, на дно висипати половину крамбла. Зверху викласти яблука в тісті. Поверх яблук висипати крамбл, що залишився.

Форму з пирогом відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 60-80 хвилин, поки пиріг стане рум'яним.

Подавати пиріг можна, коли він охолоне.

Читайте також:

"Мідний вершник": як приготувати дуже смачний пляцок із двох видів тіста

Пастуший пиріг за рецептом від шеф-кухаря: рецепт смачної ірландської страви

Виходить дуже смачним: рецепт пісного пирога з маком без яєць і молока