День яблучного пирога: як приготувати смачний десерт до свята

13 травня відзначається День яблучного пирога. Цей десерт улюблений ласунами багатьох країн, а його рецептів і способів приготування існує величезна кількість.
Пропонуємо вам приготувати такий пиріг за рецептом відомої української шеф-кухарки Валентини Кущ.
Трохи переробивши традиційний спосіб, вона знайшла свій, завдяки якому виходить пиріг із масою начинки, мінімумом борошна, в міру солодкий, який буквально тане в роті.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:⠀
Для крамбла:
- цукор – 80 г;
- масло вершкове – 50 г;
- борошно – 100 г.
Для пирога:
- яблука – 5 шт. (краще брати різних сортів);
- родзинки або журавлина – 50 г;
- горіхи – 50 г;
- лайм або лимон – 0,5 шт;
- молоко – 200 мл;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 150 г;
- ванільний цукор;
- борошно – 70 г;
- розпушувач – 5 г.
Спосіб приготування:
Для крамбла необхідно змішати всі інгредієнти. Масло має бути холодним. Порубати його ножем і змішати руками з іншими інгредієнтами до однорідної крихти. Робити це потрібно швидко, щоб масло не розтануло.
Для начинки яблука почистити, порізати навпіл і нарізати якомога тоншими шматочками. Можна розрізати кожне яблуко на 4 частини і теж дрібно нашаткувати. Додати горішки, сухофрукти, цедру лайма і сік.
Окремо змішати молоко, 2 яйця, цукор, ваніль, борошно і розпушувач. Залити цією масою яблука і перемішати.
Форму застелити пергаментом, на дно висипати половину крамбла. Зверху викласти яблука в тісті. Поверх яблук висипати крамбл, що залишився.
Форму з пирогом відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 60-80 хвилин, поки пиріг стане рум'яним.
Подавати пиріг можна, коли він охолоне.
Читайте також:
"Мідний вершник": як приготувати дуже смачний пляцок із двох видів тіста
Пастуший пиріг за рецептом від шеф-кухаря: рецепт смачної ірландської страви
Виходить дуже смачним: рецепт пісного пирога з маком без яєць і молока