Пишні оладки на кефірі: простий рецепт на всі випадки життя
Оладки — страва, яка готується дуже легко та швидко і підходить як для сніданку, так і протягом дня. Їх можна подавати з варенням, сметаною або згущеним молоком, і в кожному варіанті вони розлетяться за лічені хвилини.
Своїм перевіреним рецептом оладок поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
Пишні оладки на кефірі
Інгредієнти:
- кефір — 300-350 мл;
- яйце — 1 шт;
- борошно — 230 г;
- цукор — 2 ст. л;
- дрібка солі;
- сода — 1 ч. л (без гірки);
- рослинна олія — 2 ст. л (+ для обсмажування).
Спосіб приготування:
У мисці змішати кефір, яйце, сіль і цукор. Додати борошно і перемішати. На цьому етапі оцініть консистенцію тіста і, якщо потрібно, додайте кефір.
Додати соду та рослинну олію, перемішати. Консистенція тіста має бути, як густа домашня сметана.
Залишити тісто на 10-15 хвилин. Більше його перемішувати не можна.
Розігріти сковорідку та влити невелику кількість олії. Викласти оладки по 1ст. л кожна. Щоб тісто не прилипало до ложки, перед тим, як зачерпнути його, потрібно опустити ложку у воду.
Смажити оладки на середньому нагріванні. Це важливо. Не потрібно робити нагрівання занадто великим, бо верхівка горітиме, а всередині тісто не приготується. Обсмажити оладки до золотистого кольору з двох боків.
Можна після смаження викласти їх на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
Читайте також:
Млинці Дональда Дака: рецепт смачних ласощів для дітей
Незвично й оригінально: рецепт салату з млинцями та індичкою