Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Пишні оладки на кефірі: простий рецепт на всі випадки життя

оладки, рецепт оладок, оладки тісто, оладки тісто
Фото: katarina_movchan/Instagram

Оладки — страва, яка готується дуже легко та швидко і підходить як для сніданку, так і протягом дня. Їх можна подавати з варенням, сметаною або згущеним молоком, і в кожному варіанті вони розлетяться за лічені хвилини.

Своїм перевіреним рецептом оладок поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан.

Пишні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • кефір — 300-350 мл;
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 230 г;
  • цукор — 2 ст. л;
  • дрібка солі;
  • сода — 1 ч. л (без гірки);
  • рослинна олія — 2 ст. л (+ для обсмажування).

Спосіб приготування:

У мисці змішати кефір, яйце, сіль і цукор. Додати борошно і перемішати. На цьому етапі оцініть консистенцію тіста і, якщо потрібно, додайте кефір.

Додати соду та рослинну олію, перемішати. Консистенція тіста має бути, як густа домашня сметана.

Залишити тісто на 10-15 хвилин. Більше його перемішувати не можна.

Розігріти сковорідку та влити невелику кількість олії. Викласти оладки по 1ст. л кожна. Щоб тісто не прилипало до ложки, перед тим, як зачерпнути його, потрібно опустити ложку у воду.

Відео дня

Смажити оладки на середньому нагріванні. Це важливо. Не потрібно робити нагрівання занадто великим, бо верхівка горітиме, а всередині тісто не приготується. Обсмажити оладки до золотистого кольору з двох боків.

Можна після смаження викласти їх на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Читайте також:

Млинці Дональда Дака: рецепт смачних ласощів для дітей

Незвично й оригінально: рецепт салату з млинцями та індичкою

Пишні млинці з корицею: простий рецепт смачного сніданку