"Секретний інгредієнт": Стрімінг Netflix покаже фільм Клопотенка про український борщ

борщ, Netflix, Євген Клопотенко
Євген Клопонетко покаже український борщ світові

Сервіс Netflix відповів згодою на пропозицію українського ресторатора Євгена Клопотенка. Світ побачить не просто фільм про борщ, а світ побачить фільм про Україну.

Related video

Учора український шеф-кухар та телеведучий Євген Клопотенко в своєму Instagram повідомив про те, що український документальний фільм "Борщ. Секретний інгредієнт" вийде на стрімінговому сервісі Netflix 30 березня.

"Алло, @netflixua, є класний документальний фільм про борщ. Покажете? — Буде з 30 березня", — поділився радісною новиною Клопотенко.

"Борщ. Секретний інгредієнт" – український документальний фільм 2020 року. За сюжетом кухар Євген Клопотенко вирушає у подорож різними областями України у пошуках секретних інгредієнтів борщу.

Клопотенко досліджує історію страви, національні традиції, культуру, історії людей та новаторство у приготуванні улюбленої страви.

Герої фільму готують український борщ у різних місцях України: на воєнній польовій кухні, у гуцульському селі, у затишному дворику в Одесі, у їдальні Чорнобильської АЕС, у львівському ресторані та у будинку пасічника поблизу кордону з Білоруссю. Як секретні інгредієнти використовуються: птах, яловичина, гриби, чорнослив, риба і навіть груші.

борщ, рецепт, клопотенко, село, гуцул, карпати, кухня Fullscreen
Приготування борщу у селі на Івано-Франківщині. Кадр з фільму

Нагадаємо, 6 жовтня 2020 року у Мінкульті України повідомили, що приготування українського борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини країни.

У червні 2022 року Фокус повідомляв, що Український борщ може увійти до списку культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

Також у квітні 2022 року Фокус зібрав найкращі секрети ідеального рецепту борщу від Євгена Клопотенка, які були показані в межах проєкту "Борщ. Секретний інгредієнт".

До роковин від дня народження Тараса Шевченка, Клопотенко поділився з українцями рецептом улюбленого українським письменником борщу з карасями.