Краще приготувати знову: чому ніколи не можна розігрівати каву в мікрохвильовці

Дівчина п'є каву
Фото: Freepik | Чому не можна розігрівати каву в мікрохвильовці

Холодна кава має доволі дивний смак, тому в деяких людей виникає думка розігріти її в мікрохвильовці. Але це не дуже хороша ідея, дослідники попереджають, що це може мати негативні наслідки для здоров'я.

Related video

Кава — один із найпопулярніших напоїв, без якого багато людей не уявляють свого дня. Для більшості людей цей напій є обов'язковим, особливо вранці, тому що він дарує бадьорість і допомагає прокинутися. Але часто трапляється так, що телефонний дзвінок або важлива справа відволікають вас і ви забуваєте випити каву. Мало хто захоче пити холодний напій, тому деяким людям спадає на думку підігріти її, замість того, щоб викинути, але, виявляється, це не дуже добре. Про це пише Kykksi.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Чому це шкідливо?

Fullscreen
Фото: Freepik

Під час дослідження вчені дійшли висновку, що ніколи не слід розігрівати каву в мікрохвильовці, оскільки це може завдати шкоди нашому здоров'ю. По-перше, під час розігрівання в мікрохвильовій печі, спочатку нагрівається зовнішня сторона, а середина залишається холодною. Якщо в каві є молоко і напій простояв кілька годин, він почне згортатися, що дасть змогу формуватися бактеріям, які не руйнуються під час нагрівання в мікрохвильовій печі. У людей з імунодефіцитом організм не здатний захиститися від цих бактерій, через що можуть виникнути бактеріальні інфекції.

Не тільки кава з молоком

Fullscreen
Фото: Freepik

Але не тільки кава з молоком може становити небезпеку для здоров'я, а й чорна кава. Приблизно через пів години олії, що містяться в ній, починають руйнуватися, кава втрачає аромат і має згірклий післясмак. В ідеалі каву слід випити протягом 30 хвилин. Якщо напій необхідно розігріти, краще підійде духовка, ніж мікрохвильовка.

Те, що каву не можна розігрівати в мікрохвильовій печі, пов'язано не з самим пристроєм, а з напоєм. Якщо ви правильно користуєтеся мікрохвильовою піччю і розігріваєте в ній їжу або напої, в цьому немає нічого поганого. Ідея про те, що розігрівання їжі або напоїв у мікрохвильовій печі спричиняє рак, також не відповідає дійсності і є міфом. Інші напої, наприклад чай, можна легко розігріти в мікрохвильовій печі, а ось із кавою слід бути обережними.

Нагадаємо, два види молока, які можна додавати в каву під час схуднення.

Раніше Фокус писав про те, що кардіологи назвали спецію, яку потрібно додавати в каву.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.