Розділи
Матеріали

Ажурні млинці на дріжджах: покроковий рецепт

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Такі млинці можна подавати зі сметаною, сиропом, варенням, згущеним молоком.

Млинці — улюблена й універсальна страва, яку можна вживати з найрізноманітнішими інгредієнтами, як начинку, або просто полив сметаною, сиропом чи згущеним молоком. Сьогодні хочемо поділитися з вами перевіреним рецептом ажурних млинців на дріжджах за рецептом авторки блогу "Смачні рецепти на кожен день". Вони виходять пишними та смачними.

Ажурні млинці на дріжджах

Інгредієнти:

  • молоко — 900 мл;
  • цукор — 3 ч. л;
  • дріжджі сухі — 1 ч. л. (без гірки);
  • яйця — 2 шт;
  • борошно — 330 г;
  • олія — 4 ст. л;
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У тепле молоко додати цукор і дріжджі, перемішати до розчинення. Додати яйця кімнатної температури, перемішати. Поступово додати просіяне борошно, добре вимішуючи щоразу. Борошна може піти трохи менше або трохи більше. Орієнтуйтеся на консистенцію, з більш рідкого вийдуть більш тонкі млинці, з більш густого — більш грубі.

Наприкінці додати рослинну олію та сіль. Ще раз добре перемішати. Накрити рушником і залишити на годину.

Далі тісто вимішати та посмажити млинці. Смажити млинці необхідно на досить великому вогні, щоб вони не сушилися, а швидко смажилися. Щойно зарум'яняться, їх одразу ж необхідно перевернути. Готові млинці, поки смажаться інші, тримайте під кришкою.

Читайте також:

Неймовірно смачні млинці з сиром та апельсиновим соусом: покроковий рецепт

Смачні тонкі млинці на кефірі з дірочками: покроковий рецепт

Млинці на пиві: рецепт дуже смачної страви