Страва буде смачнішою, якщо картоплю трохи перетримати, щоб вона стала зовсім м'якою.
Якщо ви не дотримуєтеся Великого посту і вживаєте в їжу м'ясо, рекомендуємо приготувати на обід ситну та смачну страву — картоплю з яловичиною. Чудовим доповненням до неї буде овочевий ароматний салат. Як приготувати таку страву, розповіли в блозі "Душевні рецепти".
Картопля з м'ясом на обід
Інгредієнти:
- картопля — 5-6 шт;
- цибуля — 2 шт;
- яловичина — 600 г;
- вершкове масло — 30 г;
- окріп — 250 г;
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
Яловичину нарізати великими шматочками. На сковороді розігріти олію, додати туди м'ясо, приправу, сіль і все добре перемішати. Накрити сковорідку кришкою і тушкувати вміст на повільному вогні, поки з м'яса не випарується сік.
Цибулю нарізати великими півкільцями і додати до м'яса, перемішати. Обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, періодично перемішуючи;.
Картоплю крупно нарізати і викласти поверх м'яса та цибулі. Додати сіль, перець, шматочки вершкового масла і гарячу воду. Вона не повинна покривати картоплю повністю.
Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до м'якості картоплі. Страва буде кращою, якщо картоплю злегка переварити.
Додати в готову страву дрібно порубану зелень, перемішати і можна подавати на стіл.
Читайте також:
Як приготувати пиріг із листкового тіста з м'ясом: простий рецепт смачного пирога
Смачний ситний салат із м'ясом: рецепт пікантної страви
Самса з бараниною по-східному: рецепт смачної випічки