Розділи
Матеріали

Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром

Оксана Ханас
Фото: Скрін відео

Підрум'янені смажені баклажани, свіжі помідори та заправка з часником дають приголомшливий багатий смак.

Ситний і дуже апетитний салат із баклажанами та сиром — страва, яку можна приготувати не тільки для своєї сім'ї, а й запропонувати на честь приходу гостей. Він має яскравий смак і неймовірний аромат. Як його приготувати, розповіли в блозі "Кулінарна книга".

Салат із баклажанами та сиром

Інгредієнти:

  • баклажан — 1 шт;
  • помідори — 2-3 шт;
  • сир м'який (фета, бринза) — 100 г;
  • базилік свіжий — 15 г;
  • крохмаль — 1 ст. л.

Для заправки:

  • олія рослинна — 2 ст. л;
  • оцет винний 6% — 1 ст. л;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • гірчиця в зернах — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ч. л;
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Баклажани помити, нарізати кружальцями, посолити, додати крохмаль, перемішати й обсмажити на олії до готовності з обох боків.

Готові баклажани викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб пішов зайвий жир. Потім перекласти їх на салатну тарілку, чергуючи їх із кружечками свіжих помідорів.

На баклажани викласти м'який сир, на помідори — свіжий базилік.

Для заправки змішати всі інгредієнти, додавши до них пропущений через прес часник. Полити салат заправкою перед подачею.

Читайте також:

Баклажани з перцем: рецепт чудового салату на зиму

І намазка, і родзинка до гарніру: рецепт баклажанів із вершками та цибулею

Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви