Розділи
Матеріали

Не потрібно варити: як швидко приготувати смачну зелену аджику

Оксана Ханас
Фото: YouTube

Готову аджику необхідно зберігати в холодильнику. Вона добре підходить до м'ясних страв, а також до гарнірів.

Літо — пора заготовок на зиму і можливість запастися великою кількістю смачної та корисної консервації. Сьогодні пропонуємо вашій увазі рецепт зеленої аджики з блогу "Консервація і кулінарія", яка чудово смакує до найрізноманітніших страв, від картоплі до м'яса. Крім того, така аджика багата на вітаміни, що дуже корисно для здоров'я.

Зелена аджика

Інгредієнти:

  • часник — 3-4 головки;
  • цибуля — 3-4 шт;
  • зелений солодкий перець — 3-4 шт;
  • гіркий перець — 3 стручки;
  • кріп — пучок;
  • петрушка — пучок;
  • фіолетовий базилік — за бажанням;
  • сіль — 1 ст. л;
  • цукор — 3 ст. л;
  • оцтова есенція — 0,5-1 ч. л;
  • рослинна олія — 1 склянка.

Спосіб приготування:

Овочі та зелень пропустити через м'ясорубку, додати до них сіль, цукор, оцтову есенцію та олію, все добре перемішати.

Отриману масу розкласти в стерилізовані баночки, накрити кришками і зберігати в холодильнику.

Читайте також:

Аджика з яблуками: оригінальний рецепт популярного соусу

Аджика зі слив: простий рецепт пікантної приправи на зиму

Сира аджика з хроном: як приготувати ідеальну приправу до м'яса