Розділи
Матеріали

Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому

Оксана Ханас
Фото: Getty

Горіхи надають соусу особливого смаку, роблячи його більш насиченим.

Аджика — одна з найулюбленіших гострих приправ до м'яса та риби. Способів її приготування існує багато, як і варіацій цього соусу. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт дивовижно смачної аджики з томатів і волоських горіхів від сайту "Пательня". Вона має дуже яскравий смак і аромат.

Аджика з томатів і волоських горіхів

Інгредієнти:

  • перець чилі — 2 шт;
  • болгарський перець — 500 г;
  • волоські горіхи — 500 г;
  • часник — 300 г;
  • чорний мелений перець — 2 ст. л;
  • цукор — 2 ст. л;
  • сіль -1 ст. л;
  • зелень за смаком;
  • зерна коріандру і хмелі-сунелі за смаком.

Спосіб приготування:

Помідори порізати навпіл або на чотири частини, пропустити через м'ясорубку. Отриманий томатний соус перелити в об'ємну каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити соус протягом години, помішуючи.

У перці видалити насіння і плодоніжки, пропустити через м'ясорубку. Горіхи подрібнити блендером.

Усі спеції змішати і перетерти в ступці. У томатний соус додати спеції, цукор, сіль і подрібнену зелень. Знову варити годину.

За пів години до закінчення варіння додати в аджику подрібнений часник.

Коли соус буде готовий, розлити його в стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками.

Читайте також:

Аджика з яблуками: оригінальний рецепт популярного соусу

Аджика зі слив: простий рецепт пікантної приправи на зиму

Аджика з кабачків: як приготувати соус із пікантним і м'яким смаком (відео)