Розділи
Матеріали

Взимку смакує найкраще: рецепт хрустких огірків у кетчупі

Дар'я Бережна
Фото: Домашня консервація | Хрусткі огірки в кетчупі

Сезон консервації продовжується, і якщо вродило багато огірків, то цей рецепт слід спробувати.

Спробуйте приготувати ці смачні огірки в кетчупі з французькою гірчицею із зернятками. Вони виходять хрусткими та пікантними. Рецептом поділились на сайті Cookpad.

Хрусткі огірки в кетчупі

Інгредієнти:

  • 3 кг огірків;
  • 500 г кетчупу;
  • 200 г діжонської гірчиці;
  • 200 мл рафінованої олії;
  • 1 ст. л. солі;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 80 мл оцту;
  • 10 зубчиків часнику;

Огірки промийте, залийте холодною водою та залиште на дві години. Відріжте кінчики огірків з обох боків, якщо огірки великі — то розріжте їх вздовж на 4 частинки, або на дві.

В каструлі змішайте кетчуп, гірчицю, олію, сіль, цукор. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і готуйте декілька хвилин.

Далі додаємо нарізані огірки, перемішуємо, чекаємо, поки все закипить. І додаємо оцет та часник. Помішуючи проварюємо 10 хвилин, огірки повинні стати трохи світлішими.

Після розкладаємо огірки по стерилізованих баночках, заливаємо томатним соусом і закриваємо.

Вкриваємо рушником, і так залишаємо до повного охолодження, а далі переносимо у прохолодне місце для подальшого зберігання.

Читайте також:

Смачніше, ніж у магазині: рецепт домашнього кетчупу на зиму

Цілі пікантні цибулинки: рецепт маринованої цибулі

Ароматне та дуже смачне: рецепт варення із айви з горіхами