Розділи
Матеріали

Риба в маринаді, приготована в духовці: рецепт простої і смачної страви

Оксана Ханас
Фото: Скриншот

Таку рибу можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром.

Риба, запечена в маринаді, — чудовий варіант страви на обід або вечерю. Вона дуже смачна, корисна і не залишає відчуття тяжкості після прийому їжі. Як її приготувати, розповіли в блозі "Проста кулінарія".

Риба в маринаді, приготована в духовці

Інгредієнти:

  • хек (філе) — 1 кг;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля — 2 шт.

Для маринаду:

  • сметана — 100 г;
  • майонез — 50 г;
  • гірчиця в зернах — 50 г;
  • соєвий соус — 50 гр;
  • цибуля натерта — 1 шт.;
  • сіль, перець, копчена паприка, спеції для риби до смаку.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно приготувати маринад, змішавши всі названі інгредієнти. Залити ним рибу, перемішати, накрити й залишити в холодильнику на кілька годин, а краще — на ніч.

Потім обсмажити цибулю і моркву, викласти на дно форми, а на овочі зверху — мариновану рибку. Полити соусом, що залишився.

Накрити змоченим пергаментом і запікати 30 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів.

Читайте також:

Класика французької кухні: рецепт кіша з лососем і броколі

Запечена риба зі спаржею: рецепт смачної страви до вечері

Риба у вершковому соусі: рецепт вишуканої страви до вечері