Таку рибу можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром.
Риба, запечена в маринаді, — чудовий варіант страви на обід або вечерю. Вона дуже смачна, корисна і не залишає відчуття тяжкості після прийому їжі. Як її приготувати, розповіли в блозі "Проста кулінарія".
Риба в маринаді, приготована в духовці
Інгредієнти:
- хек (філе) — 1 кг;
- морква — 2 шт.;
- цибуля — 2 шт.
Для маринаду:
- сметана — 100 г;
- майонез — 50 г;
- гірчиця в зернах — 50 г;
- соєвий соус — 50 гр;
- цибуля натерта — 1 шт.;
- сіль, перець, копчена паприка, спеції для риби до смаку.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно приготувати маринад, змішавши всі названі інгредієнти. Залити ним рибу, перемішати, накрити й залишити в холодильнику на кілька годин, а краще — на ніч.
Потім обсмажити цибулю і моркву, викласти на дно форми, а на овочі зверху — мариновану рибку. Полити соусом, що залишився.
Накрити змоченим пергаментом і запікати 30 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів.
Читайте також:
Класика французької кухні: рецепт кіша з лососем і броколі
Запечена риба зі спаржею: рецепт смачної страви до вечері
Риба у вершковому соусі: рецепт вишуканої страви до вечері