Розділи
Матеріали

Закуска з перців: рецепт простої і смачної заготовки на зиму

Оксана Ханас
Фото: myroslava_pekariuk/instagram

Кількість інгредієнтів можна збільшувати чи зменшувати. Все залежить від того, скільки перцю вам потрібно.

Солодкий перець — овоч, незамінний для приготування страв із фаршем, салатів і закусок. Оскільки зараз на ринках продається дуже багато перцю, вирощеного на дачах та городах, саме час запастися ним для заготовок на зиму. Кулінарна блогерка Мирослава Пекарюк розповіла, як приготувати смачну закуску з перців на зиму.

Закуска з перців

Інгредієнти:

  • перець ротунда — 750 г;
  • вода — 250 мл;
  • олія — 5 ст. л;
  • рідкий мед — 5 ст. л.;
  • оцет — 5 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець горошком — 5 шт.;
  • часник — 3 зубчики.

Спосіб приготування:

Спочатку робимо маринад. Для цього в каструлі слід змішати воду, олію, мед, оцет, додати перець і лавровий лист, закип'ятити. Потім туди опустити почищений і порізаний навпіл перець. Проварити його в маринаді 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

У попередньо простерилізовану банку скласти нарізаний часник, перець, часник знову, залити все гарячим маринадом і закрутити банку кришкою. Укутати її рушником, перевернути кришкою вниз і залишити до повного остигання.

Читайте також:

Гювеч: рецепт найсмачнішої страви з баклажанів, перцю та томатів

Дуже просто приготувати: рецепт лечо з баклажанів на зиму

Рулетики із запеченим перцем: рецепт смачної та простої закуски