Розділи
Матеріали

Салат з індичкою та апельсином: рецепт простої та вишуканої страви

Оксана Ханас
Фото: Скрин відео

Салат найкраще вживати одразу після приготування, щоб відчути смак кожного інгредієнта.

Поєднання м'яса та цитрусових будь-яку страву зробить вишуканою. Тож якщо хочете побалувати себе чимось смачним і легким, приготуйте салат з апельсином та індичкою. Його, до речі, сміливо можна ставити і на святковий стіл. Рецептом поділилися на каналі "Консервація та кулінарія".

Салат з індичкою та апельсином

Інгредієнти:

  • мікс салату, зелень;
  • авокадо;
  • апельсин;
  • філе індички — 300 г;
  • гірчиця в зернах;
  • соєвий соус;
  • мед (за бажанням);
  • олія для заправки;
  • насіння, горіхи (за бажанням);
  • сік лимона (за бажанням).

Спосіб приготування:

Філе індички тушкувати або прожарити в соєвому соусі з гірчицею (кілька ложок гірчиці, чверть соєвої баночки). Можна додати трохи меду. Тушкувати 20 хвилин

Листя салату, авокадо, зелень порізати і додати в салат. Апельсин очистити від шкірки, порізати шматочками (відрізати білу шкірку, щоб не гірчила). Поки вистигає індичка, додати горіхи та насіння, а потім туди ж відправити порізане соломкою або кубиками м'ясо.

За бажання можна додати сік лимона і гірчицю в зернах.

Читайте також:

Смакота за 10 хвилин: рецепт салату з огірками та кукурудзою

Пікантний салат із баклажанами: як приготувати смачну та корисну страву

Корисний майонез: рецепт смачного соусу на всі випадки