Розділи
Матеріали

Теплий салат із баклажанами та сиром: покроковий рецепт

Оксана Ханас
Фото: katarina_movchan/Instagram

Замість фети для приготування такого салату можна взяти бринзу.

Надзвичайно смачний теплий салат із баклажанами та сиром фета — ідеальна осіння страва, яка прикрасить будь-який стіл і виходить неймовірно апетитною. Як його приготувати, розповіла кулінарна блогерка Катерина Мовчан.

Теплий салат із баклажанами та сиром

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 шт;
  • цибуля велика — 1 головка;
  • болгарський перець — 2 шт;
  • помідори чері — 300 г;
  • фета — 180 гр (можна взяти бринзу);
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • соєвий соус — 2 ст. л;
  • сіль, перець і сушений орегано — за смаком;
  • свіжа петрушка — за смаком.

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 200 градусів.

Баклажани і перець порізати великими кубиками, цибулю порізати пір'ям (не тонко і не надто великими шматочками), чері розрізати навпіл. Усі овочі скласти у форму для запікання.

Додати до овочів олію, соєвий соус, сіль, перець і сушений орегано. Добре перемішати і поставити запікатися в духовку на 30–40 хвилин.

Фету порізати середніми кубиками. Петрушку дрібно нарізати.

Дістати запечені овочі, додати зелень і фету. Перемішати і можна подавати на стіл.

Читайте також:

Делікатес із баклажанів: рецепт дуже апетитної закуски

Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати

Швидко та смачно: як приготувати мариновані баклажани