Крім помідорів і сиру, для начинки можна брати й інші інгредієнти. Вийде так само смачно.
Баклажани — незамінний інгредієнт в осінньому меню. Цей овоч, що має ніжний смак і текстуру, однаково гарний як для консервації, так і для приготування різних страв. Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом запечених баклажанів від авторки кулінарного блогу "Смачні рецепти щодня". Такі баклажани можна готувати як у духовці, так і в мультипічці, а також сміливо експериментувати з їхньою начинкою.
Запечені баклажани
Інгредієнти:
- баклажан — 1 шт;
- помідори чері — 8-10 шт;
- часник — 3 зубчики;
- оливкова олія;
- сіль, перець — за смаком;
- твердий сир.
Спосіб приготування:
Баклажан помити, розрізати вздовж навпіл, зробити ножем глибокі надрізи у вигляді сіточки. Посолити, поперчити і полити олією. У чашу мультипічки або на деко духовки викласти підготовлені баклажани, поруч у мисочку для запікання викласти черрі, часник, полити олією. Запікати 20 хвилин за 200 градусів.
Потім середину баклажанів перем'яти ложкою в кашку. З помідорів зняти шкірку, додати спеції, перемішати з часником до однорідності й викласти зверху на баклажани. Посипати тертим сиром і запікати ще 5 хвилин.
Крім помідорів із сиром, на баклажани можна викладати ще підготовлене за принципом болоньєзе м'ясо, — це теж дуже смачно.
Читайте також:
Делікатес із баклажанів: рецепт дуже апетитної закуски
Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати
Швидко та смачно: як приготувати мариновані баклажани