Розділи
Матеріали

Запечені баклажани: рецепт смачної та корисної страви з помідорами та сиром

Оксана Ханас
Фото: cook_with_me_at_home

Крім помідорів і сиру, для начинки можна брати й інші інгредієнти. Вийде так само смачно.

Баклажани — незамінний інгредієнт в осінньому меню. Цей овоч, що має ніжний смак і текстуру, однаково гарний як для консервації, так і для приготування різних страв. Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом запечених баклажанів від авторки кулінарного блогу "Смачні рецепти щодня". Такі баклажани можна готувати як у духовці, так і в мультипічці, а також сміливо експериментувати з їхньою начинкою.

Запечені баклажани

Інгредієнти:

  • баклажан — 1 шт;
  • помідори чері — 8-10 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець — за смаком;
  • твердий сир.

Спосіб приготування:

Баклажан помити, розрізати вздовж навпіл, зробити ножем глибокі надрізи у вигляді сіточки. Посолити, поперчити і полити олією. У чашу мультипічки або на деко духовки викласти підготовлені баклажани, поруч у мисочку для запікання викласти черрі, часник, полити олією. Запікати 20 хвилин за 200 градусів.

Потім середину баклажанів перем'яти ложкою в кашку. З помідорів зняти шкірку, додати спеції, перемішати з часником до однорідності й викласти зверху на баклажани. Посипати тертим сиром і запікати ще 5 хвилин.

Крім помідорів із сиром, на баклажани можна викладати ще підготовлене за принципом болоньєзе м'ясо, — це теж дуже смачно.

Читайте також:

Делікатес із баклажанів: рецепт дуже апетитної закуски

Фаршировані овочі: як приготувати смачні баклажани, перці та томати

Швидко та смачно: як приготувати мариновані баклажани