Розділи
Матеріали

Куряча грудка з томатами та сиром: рецепт смачної страви в духовці

Оксана Ханас
Фото: Скрин відео

М'ясо виходить соковитим і ніжним. Воно ідеально підійде до будь-якого гарніру.

Куряче м'ясо з будь-яким гарніром — безпрограшний варіант для смачної та легкої вечері. Радимо вам приготувати дуже ніжну запечену курячу грудинку з томатами, щоб потішити себе та близьких апетитною стравою. У її приготуванні немає нічого складного, якщо слідувати рецепту з блогу "Консервація і кулінарія".

Куряча грудка в духовці

Інгредієнти:

  • філе — 1 шт;
  • перець — 1 шт;
  • томат — 1 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • сметана — 2 ст. л;
  • гірчиця — 1 ч. л;
  • сир — 100 г;
  • перець, сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Перець помити, почистити, порізати кубиками або смужками, обсмажити на сковорідці, додавши потім до нього порізані кубиками томати і пропущений через прес або дрібно порізаний часник. Тушкувати приблизно 4 хвилини на маленькому вогні.

У філе зробити глибокі надрізи у вигляді сіточки, посипати сіллю, перцем, змастити сметаною з гірчицею.

Форму змастити олією, викласти філе, а зверху на нього — обсмажені овочі. Зверху все посипати тертим сиром.

Накрити форму фольгою і запікати приблизно 25–30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. За 5 хвилин до готовності зняти фольгу і дати страві підрум'янитися.

Подавати з будь-яким гарніром.

Читайте також:

Курка з рисом у духовці: рецепт легкої та смачної страви на вечерю (відео)

Ідеальна страва до вечері: рецепт курки з лимонами та зеленню

Курка в пиві: рецепт легкої та соковитої другої страви