Розділи
Матеріали

Виходять хрусткими та смачними: рецепт маринованих огірків із гірчицею

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Мариновані огірки з гірчицею

У кожного напевно є свій улюблений рецепт маринованих огірків, але завжди можна спробувати щось нове.

Мариновані огірочки — найприємніше доповнення до зимового меню. Рецептів солоних і маринованих огірків є дуже багато і до цієї скарбнички завжди можна додати ще кілька. Як приготувати смачні огірки з гірчицею, розповість Фокус.

Мариновані огірки з гірчицею

Інгредієнти:

  • огірки — 2 кг;
  • вода — 2 л;
  • сіль — 100 г;
  • цукор — 200 г;
  • чорний перець горошком — п'ять горошин;
  • чорний запашний перець — п'ять горошин;
  • лавровий лист — 5 штук;
  • зерниста гірчиця — 2 ст. л.;
  • оцет 9% — 200 мл.

Підготуйте огірки. Великі можна розрізати навпіл або на три частини, відріжте кінчики. Закип'ятіть воду, додайте всі спеції, сіль і цукор, знову доведіть до кипіння. Покладіть огірки в маринад. Щойно огірки змінять колір, поваріть їх ще кілька хвилин, а потім розкладіть по стерилізованих банках і залийте маринадом. Зберігайте в темному й сухому місці.

Читайте також:

Смажені огірки: рецепт незвичайної пікантної закуски

За бабусиним рецептом: як приготувати лечо з огірками на зиму

Виходять дуже хрусткими: рецепт солоних огірків за бабусиним рецептом