Розділи
Матеріали

Меню на Святвечір: рецепт бюджетного пісного салату

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk

Якщо замінити пісний майонез жирнішим, а замість грибів додати відварений язик, вийде ідеальна страва для новорічного столу.

Якщо ви вже думаєте, що приготувати на Різдво, зверніть увагу на рецепт кулінарної блогерки Юлії Симончук. Вона розповіла і показала, як приготувати салат із зеленим горошком і грибами. Бюджетний, але дуже смачний салат стане гарним доповненням як пісної вечері, так і новорічного меню.

Салат із зеленим горошком і грибами

Інгредієнти:

  • цибуля велика — 1-2 шт;
  • морква — 1-2 шт;
  • консервований горошок — 1 банка;
  • печериці — 500 гр;
  • майонез — 2-3 ст. л;
  • сіль, перець — за смаком;
  • рослинна олія — 3-4 ст. л для смаження.

Спосіб приготування:

Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на велику терку і разом обсмажити на олії до м'якості та готовності. Так само обсмажити до готовності нарізані печериці. Усім інгредієнтам після смаження дати охолонути.

У салатник викласти цибулю з морквою, горошок, додати гриби, посолити, поперчити, додати майонез, але не багато, бо інгредієнти насичені олією після смаження. Усе перемішати і відправити в холодильник на кілька годин.

Гриби можна замінити відвареним язиком, так буде ще смачніше.

Читайте також:

Меню на новорічний стіл: три найкращі салати для тарталеток

На новорічний стіл: рецепт класичного салату "Міністерський"

На новорічний стіл: рецепт смачного салату з куркою